Vítejte, Host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne
  • Strana:
  • 1
  • 2

Téma: pomoc problem s motorem

pomoc problem s motorem 14 roků 7 měsíců ago #9798

• semtamtuk
ahoj mám 1.6 16v a začlo mi svítit mazání jak je motor studený tak nic jak se trochu ohřeje tak začne blikat červená olejnička a zazní signál a k tomu mi stále svítí kontrolka oranžová EPS auto mám nově tak se zajímám kolik to tak bude stát jestli finančně neumřu
Administrátor zakázal veřejné příspěvky.

pomoc problem s motorem 14 roků 7 měsíců ago #9801

• Johnny
EPS znamená posilovač řízení. Doporučuji zkontrolovat stav oleje a vyčíst paměť závad.

pomoc problem s motorem 14 roků 7 měsíců ago #9810

• semtamtuk
no zjistil sem že oleje je tam asi 8mm nad horní rysku tak musím odpustit ale jedna věc se mi nezdá tam kde se zasouvá měrka do motoru tak tam mám plastovou zelenou hadici a je ohebná tak jestli se třeba nezlomila a někdo tam nedal kus normální hadice a netrefil jak má bejt dlouhá potom se muže stát že tam mužu mít oleje hodně nebo málo jak to máte u sebe v autě :cry:

pomoc problem s motorem 14 roků 7 měsíců ago #9811

• Johnny
Plastová zelená hadice je podle mě bastl a prasárna na entou. Kup si ve VW novou trubičku.

pomoc problem s motorem 14 roků 7 měsíců ago #9813

• fordak
tak to mám u svoji 1,6 75kw (viz fotky)

blikající kontrolka může mít plno variant - špatné čidlo, zaoxidovaný kontakt na čidle, špatné sací čerpadlo oleje, ucpaný sací koš ař po vyběhané ložiska klikového hřídele. V každém případě bych to nepodceňoval a okamžitě řešil

Nejdříve bych mrknul na čidlo a očistil kontakt na čidle, pokud nepomůže tak nechat vyčíst závady a pokud ani to ne tak nechat změřit tlak oleje a těmito způsoby by jsi měl přijít co tomu je.
Přílohy:

pomoc problem s motorem 14 roků 7 měsíců ago #9815

• semtamtuk
děkuju za fotky já sem si říkal že to je divný ta hadice do ruznejch motoru sem čuměl ale tohohle sem si nikdy nevšímal :lol: sem dohodlej s kámošem že to hodime na počítač tak sem zvědavej co to bude stát jestli hodně tak mě přítelkyně sežere zaživa :lol:
leště jedna otázečka nemáte někdo schéma motoru kde všude jsou jaká čidla přeci jen sem měl brouka ale 1968 a tam sem nějak na žádný nenarazil :D tady jak sem sundal ten plast od mororu tak sem si řekl jooo jestli se tady něco p...e tak to bude drahý :roll:

pomoc problem s motorem 14 roků 7 měsíců ago #9833

• semtamtuk
tak součástka obědnána jenom 170 kč docela lidová cena :lol:

pomoc problem s motorem 14 roků 6 měsíců ago #9882

• semtamtuk
další problém zjistil sem že mi stále svítí kontrolka teploty motoru ujel sem asi 40 km a zhasla na 5 sekund tak jsem se podíval do nádržky a kapalina je tmavá tak se chci zeptat jak vypustit všechnu kapalinu dolejt novou a kde najdu čidlo a jaké koupit :shock:

pomoc problem s motorem 14 roků 6 měsíců ago #9886

• fordak
nejlépe rozpojit nejnižší místo chladícího okruhu tj. dole u chladiče. Je ta směs pouze tmavá, nebo jsou tam stopy oleje

pomoc problem s motorem 14 roků 6 měsíců ago #9888

• semtamtuk
ne olej tam asi není žádná tmavá oka jen je prostě hnědá a jakej fridex nemám představu ale jinak všem moc děkuju za odborné rady :mrgreen:
  • Strana:
  • 1
  • 2
Vygenerováno za 0.092 sekund