Vítejte, Host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Téma: Ahoj, prosím o vzácnou radu:-) Cuká, motor vynechává!?

Ahoj, prosím o vzácnou radu:-) Cuká, motor vynechává!? 13 roků 5 měsíců ago #15553

• ptacnik.tomas
Přítelkyně má brouka 2.0, 16v, r.v.1999, najeto poctivých 125tis.km. Je v originál tuning výbavě Kamei.
Je po výměně, svíček, kabelů, váhy vzduchu, lambda sondy (druhá piše, že je OK), oleje, filtrů, žhavící cívky..., prostě skoro vše, co může zapříčinit cukání a vynechávání motoru.
Auto jsme s touto závadou už koupili, ale nikdy by nás nenapadlo, jaký to může být problém...
Jezdí na benzín ze značkových benzinek, i když to v ČR také není žádná velká výhra.. :lol:
Blbne zadní odskok el kufru, má cca 15vteřin prodlevu, než ho může člověk zabouchnout, nesvítí světlo v kufru a nefunguje el. otvírání nádrže. Pojistky jsou ok, žárovka v kufru je také ok...
Auto zkrátka, cuká, vynechává motor a najednou vystřelí.., rychlý výjezd na křižovatce je tím pádem opravdu risk - buď vynechá a dobu trvá než vystřelí nebo se rozjede ,,normálně".
Prostě hrůza a pro holku to nejí zrovna nejbezpečnější...
Prosím Vás o radu, fakt už si nevíme rady, děkuji prředem.
Administrátor zakázal veřejné příspěvky.

Ahoj, prosím o vzácnou radu:-) Cuká, motor vynechává!? 10 roků 10 měsíců ago #42536

• Kenilo
  • Fresh Boarder
Ahoj,
Nevím, zda-li nejdu s křížkem po funuse, ale obdobné chování vykazoval náš drobeček (1.8 T, 20V, r.v. 12/99) - navíc doplněno o nepravidelné kolísání / cukání při volnoběhu. Po vylíčení problémů kamararádovi auto opraváři, mi téměř bez rozmýšlení odpověděl, jestli jsem už vyměňoval podtlakové hadičky, v horní části motoru?! Po sejmutí horního krytu motoru jsem pochopil proč! ..několik hadiček zpuchřelých až děravých a jedna dokonce vypadlá.
Po cca 30-minutové výměně problém vyřešen. Auto plynule zrychluje a kolísání volnoběhu zcela zmizelo.
Snad pomůže?!
Ahoj
Administrátor zakázal veřejné příspěvky.
Vygenerováno za 0.078 sekund