Vítejte, Host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Téma: Mlžení

Mlžení 11 roků 10 měsíců ago #41919

• lenisek.00
  • Fresh Boarder
Slyšela jsem, že je to častý problém u brouků a chtěla jsem se zeptat, zda nemáte nějakou vychytávku či radu, jak se zbavit, nebo alespoň zmírnit časté zamlžení skel zevnitř. V zimě to samozřejmě zevnitř bohužel i zamrzá. Snažím se zamezit vlhkosti uvnitř auta. Zkusila jsem už i speciální sáček na "požírání" vlhkosti, ale pořád žádná změna. Cestu co cestu mám zamlžené auto zevnitř :-(
Administrátor zakázal veřejné příspěvky.

Re: Mlžení 11 roků 9 měsíců ago #42045

• Beczi
  • Administrator
  • Obdržená poděkování 8
Tento rok jsem s tím měl stejný problém. Ráno mrzlo, do auta se dostal sníh a voda, odpoledne se to na slunku vypařilo a večer vše namrzlo zevnitř automobilu a šlo těžko dostat dolů z předního skla. Možná použít nějaký rozmrazovací sprej, ale tím by se zamastila i palubovka.
současnost: Beetle R-Line 2.0 TSI DSG 155 kW
minulost: New Beetle Turbo S 1.8T 20V 132kW (limited edition from USA)
minulost: New Beetle 1.9 TDI 66kW

Re: Mlžení 11 roků 8 měsíců ago #42054

• Johnny
  • Senior Boarder
  • Obdržená poděkování 3
Nemáš rozbitou klapku vnitřní cirkulace vzduchu? Ta by to mohla způsobit, protože auto pak nesaje vzduch z venku vůbec nebo jen minimálně...
Voda se usazuje ve skříni topení a klimy, odtud vytéká odtokovým kanálkem. Doporučuji zkontrolovat, zda není ucpaný - při zapnuté klimě z auta musí kapat voda.

Doporučuji vyčistit prostor kolem vzduchového filtru.
No a taky pokud neodhrneš ráno pořádně sníh od kapoty před spolujezdcem, tak to saje přes sníh a to je hotovo - neodmlžíš.
Základem je vždy zapnutá klima - vysouší vzduch. Pokud chceš vzduch teplejší, tak si teplotu reguluj kolečkem topení.
Nebo cca 5 minut před koncem jízdy vypnout klimu a zapnout větrák na vyšší rychlost - vylikviduje se veškerá vlhkost z výparníku.

Tyhle věci dodržujeme a nemáme problém s mlžením.
1.9 TDI - Nesmrtelná klasika
Vygenerováno za 0.081 sekund