Ahoj Johnny,
Po odjištění na dveřích řidiče ty 5. dveře jenom mírně poskočí nahoru a když je pak beru rukou, tak tam něco stále jako by překáží je zvednout. Jde to do tvrda jakoby na kov.
Musím to zkoušet víckrát a někdy náhodně vyskočí výše a jsou zvednout. A nebo říci spolujezdci aby pod ně strčil ruku zatímco je odemykám mechanismus na dveřích u řidiče. Podotýkám, že mám model po faceliftu v roce 2005. Nevím jestli to je z avataru poznat.
Nebo taky při troše štěstí se mi podaří otevřít dálkou (funguje zvláštně na 5. dveře) a potom je to snadný, protože držím prsty pod 5. dveřmi a sám zajistím aby svoji vahou asi nespadly pod ten zobáček po uvolnění zámku a tak je mohu zvednout.
Každopádně jsem ten vyhazovací mechanismus ukázal přijímacímu technikovi u Klokočky a tomu zůstala ta tvrzená guma (nebo spíš plast ?) na levé půlce v ruce po krátkém šmátrání. Asi už byla načatá (teď už tam každopádně leží jen silou vůle), protože jinak ty dveře tedy nejdou jen tak zaklapnout, docela se s nimi musí bouchnout, což mne také štve a může to být příčinou toho že se ten spodní díl zamykacího ústrojí dřív ochodí nebo i poničí.
K té dolní polovině mechanismu: Uprostřed je čep, do kterého zapadá zámek ze shora ze dveří, a po stranách čepu jsou dvě plošky. Ta vlevo co jí padá ta tvrzená guma má jakoby sílu, že je pod ní pružina,a ta vpravo jde zmáčknout celkem snadno. Buď unavená pružina a nebo jak říkal ten přijímací technik, je to spíš jen na krytí otvoru vpravo od čepu a nemá to vyhazovací funkci na ten zámek nahoře.
Jinak i ten zámek v 5. dveřích má asymetrický profil. Zub vlevo je hlubší a zub vpravo je menší.
Při zmáčknutí ovládání na dveřích zámek ale pokaždé cvakne, jakoby dobře, snaží se otevřít.
Když ho zacvaknu rukou při otevřených 5. dveřích (zkouška na sucho) a otevřu jej odemykáním na dveřích řidiče, tak odskočí jak by asi měl.
Ale nemám s VW zkušenosti, třeba je motorek unavený taky, kdo ví.
Neškodilo by to ukázat někomu v Praze nebo okolí, kdo už něco podobného už řešil. Z Klokočky mám strach, že těch brouků moc neprodali a neservisujou, tak se to taky budou jen učit. Možná, že je to taky jen Golf mechanismus, ale to já nevím a oni mi to nepotvrdili.
Díky
Mav