Vítejte, Host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Téma: ABT Tuning

ABT Tuning 11 roků 8 měsíců ago #42104

• Mav.
  • Fresh Boarder
Ahoj,

Koupil jsem 1.9 TDi 77 kW z roku 2006.
Všude jsou loga ABT tuningu. Neví někdo, co všechno ten tuning obsahuje, tedy jestli pouze vzhled nebo i úpravy motoru?
Zdá se mi, že to je takovej brumla, tedy dost hluboký a celkem hlasitý tón.
Nevím, jestli není chycený vejfuk a nebo jestli to není tím tuningem.
Má to taky budíky na turbo, vodu a napětí na palubce uprostřed.

Příloha nebyla nalezena.

Díky

M.
Poslední úprava: 11 roků 8 měsíců ago od Mav..
Administrátor zakázal veřejné příspěvky.

Re: ABT Tuning 11 roků 8 měsíců ago #42105

• The Beetle
  • Senior Boarder
  • Obdržená poděkování 5
Ahoj,

nevím jestli to tak platilo i v roce 2006, ale nyní si jde od ABT objednat tuning různých věcí samostatně, takže záleželo na předchozím majiteli zda upřednostnil jen vizuální tuning nebo investoval i do motoru. Na těch budíkách mě příjde zajímavý to logo Type-R (jako by to bylo od Hondy...? ). Zvuk motoru z tohodle roku asi nebude moc příjemnej obecně, protože je to ještě PD (pumpe duse) a tyhle motory poměrně dunily, rezonovali a někdy i vibrovali, což se zlepšilo až kolem roku 2007-2008, kdy se to znatelně zlepšilo díky upravenýmu vstřikování, sání a výfuku. Potom VW diesly předělal na Common Raily a zlepšilo se to ještě víc.
Beetle Design 1.4 TSi
Následující uživatel poděkoval: Mav.

Re: ABT Tuning 11 roků 8 měsíců ago #42108

• Mav.
  • Fresh Boarder
Díky za info.
Dnes jsem začal studovat co je pod kapotou a i na krytu motoru je štítek ABT, stejně jako za těma budíkama, pod zrcátkama a na mřížce spojleru u strany, kde jinak bývají mlhovky. Optám se předchozích majitelů ještě.
M.

Re: ABT Tuning 11 roků 5 měsíců ago #42396

• Olie
  • Fresh Boarder
Tak s Hondou tie budiky nemaju nic spolocne, takisto ako ani s ABT, su to lacne cinske budiky, je ich plny ebay a renomovana firma, ako abt by ich urcite nepouzila. Osobne by som sa pozrel na riadiacu jednotu (ECU) pod stredovym panelom, ci ma na sebe nalepku ABT, co by znamenalo, ze je nimi preprogramovana. Na motore by som okrem nejakeho vzduchoveho filtra a podobne nic nehladal, ABT chrobaky riesilo skor po vizualnej stranke ako vykonovo.

Re: ABT Tuning 11 roků 5 měsíců ago #42397

• Olie
  • Fresh Boarder
A nechcem nikoho sklamat, ale asi celkovo su na tom aute iba znaky ABT =( Ten naraznik ani kolesa, ani nic, co by bolo vyditelne od ABT nie su plus ABT by v zivote ani na take miesto svoj znak nedali. Takze asi sa niekomu paci znak ABT, len neviem, na co je to dobre, ale neva

Re: ABT Tuning 11 roků 5 měsíců ago #42398

• Mav.
  • Fresh Boarder
Ahoj,

Už jsem tu informaci sem nedával, ale do pár dnů se mi také ozvali přímo z ABT z Německa a potvrzují co říkáte. Text odpovědi přidávám dolů.

Budíky dám nové, ten na tlak turba už stejně chcípnul. Nevíte o výrobci, který je dělá přesně v tom VW barevném provedení (tmavomodrá stupnice s červenou ručičkou)?

Příloha nebyla nalezena.

Já zatím našel tyto tři:

VW má prej VDO budíky, ale pochybuju o té modré barvě

Tuningář doporučuje Raid HP, ale i ta modrá vypadá divně světle. Zas by tam ale mohla být funkční kvalita.

Pak je tu GlowShift výrobce, který má 7 barev jak vietnamská barevná hudba, tam bych asi tu barvu trefil určitě, ale nejsem si jist kvalitou.

Jinak můj chrochták už má teď přidáno, asi víc než by mu dali v ABT. Možná ho přivezu do Hrabětic.

Mav.
Dear Mr. Mav.,

thank you very much for your email.

After checking our system we can inform you that this car has no ABT chip tuning. If there are fitted ABT body parts, this we cannot say, as we do not file such information.

For further information please do not hesitate to contact us again.

Mit freundlichen Grüßen // Kind Regards
Poslední úprava: 11 roků 5 měsíců ago od Mav..
Vygenerováno za 0.089 sekund