Vítejte, Host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne
  • Strana:
  • 1
  • 2

Téma: Dark - New Beetle 1.8T

Dark - New Beetle 1.8T 14 roků 9 měsíců ago #10015

• Swenny
Ták tento víkend jsem se zúčastnil závodů na Vyškovském letišti, které pořádal Ford Club a musím se pochválit :) ¨

Sprint kategorie Turbo;
1. martas (FFII ST) 11.27
2. Swenny (VW Beetle) 12.2
3. sirael (FFII 1.6 TDCi) 12.48
4. martyGC (FFI 1.8 TDDi) 13.67

Krásné druhé místo, musím podotknout, že Martas má upravené ST které má okolo 320Koní takže prohra menší než o jednu sec mě velmi uspokojila :) Tady lze pouze říct BEETLE POWER :)

Jinak jsem do auta dal K&N filtr 57i kit, musím říct, že změna je velká. Hlavně zvuk a celkový efekt je úžasný :) I něco k akceleraci to přidalo :)
Přílohy:
Administrátor zakázal veřejné příspěvky.

Dark - New Beetle 1.8T 14 roků 8 měsíců ago #10016

• Beczi
  • Administrator
  • Obdržená poděkování 8
O tomto filtru taky uvazuju. A to hlavne z toho duvodu, ze i kdyz mam pod kapotou 180 koni, tak je auto tichy a nema zadny sportovni zvuk. Tak ten filtr by tomu mohl pomoct, ze? Dival jsem se na videa na youtube s nim. Nemas nahodou odkaz, kde se da koupit? Pak jeste blow off ventil bych tam dal. Skoda zes nenapsal, ze budes na Vyskovskem letisti. Mam to tam asi 15km a dojel bych se podivat. Tak treba priste.
současnost: Beetle R-Line 2.0 TSI DSG 155 kW
minulost: New Beetle Turbo S 1.8T 20V 132kW (limited edition from USA)
minulost: New Beetle 1.9 TDI 66kW

Dark - New Beetle 1.8T 14 roků 8 měsíců ago #10017

• Swenny
Tak to je škoda to mě nenapadlo :(

Musím říct, že s filtrem je to úplně něco jiného. Ten zvuk je fakt o 100% lepší a mě se třeba ještě líbí, že slyšíš jak to saje a jak si odfukuje turbo :) Jsem sním maximálně spokojený a můžu ho jen doporučit.

Kupoval jsem ho přímo od dovozce do ČR: http://www.motorspo.cz/kn-filtry/ a byl jsem maximálně spokojený. Filtr objednávají takže je dodací lhůta cca 7 dní.
Kit stojí 4000,- nebo jenom vložka do filtru 2000,-
Celkově mě to teda vyšlo na 4145,- a to jsem filtr měl doma hned den po odeslání.

Doporučuju kontaktovat rejlek@motorsport.cz, vybral filtr přímo na auto podle verze, roku výroby apod. Na všechny dotazy rychlá odpověď.

Mohl bys mi prosím tě říct něco o tom blow off ventilu? Nebo případně hodit link, přímo na ten co sedí na NB.
Díky moc!

Dark - New Beetle 1.8T 14 roků 8 měsíců ago #10024

• Beczi
  • Administrator
  • Obdržená poděkování 8
Ten filtr, to je presne tahle sada co je na obrazku? Vyrabi se jich totiz nekolik typu:

Ten blow off se pridava do toho motoru, aby ti to prave udelalo efekt toho odfuku vzduchu. Prida to i neco na vykonu, pokut je to kvalitni ventil.
BOV odpouští hromadící se tlak mezi turbodmychadlem a škrtící klapkou. Při sundání nohy z plynu a zavření škrtící klapky se turbo dál točí setrvačností, ale tlak který produkuje se zarazí o škrtící klapku a hromadí se v potrubí. Protože už nemá tlak kam unikat, tak dojde k tomu, že se díky tomuto tlaku proti lopatkám začne turbo brzdit a zahřívá se. Při dalším sešlápnutí plynu je nutné počkat, až se turbo zase roztočí do pracovních otáček. Tomuto nepříznivému efektu se říká turbodíra a BOV slouží k tomu, aby se tlak odpustil ve chvíli, kdy sundáte nohu z plynu a řadíte další rychlost. BOV tak chrání turbo před působením protitlaku a nadměrným zahříváním. U každého odpuštění stlačeného vzduchu je v případě modelů open loop slyšet zajímavý zvukový efekt.
Ma ho treba Moni v aute. Tento ventil a sportovni filtr jsou dve veci, co bych chtel dat do svyho motoru, at to ma sportovni zvuk. Pak by pomohl poradnej vyfuk, ale to uz je vic penez a zbytecny. Nemas tam ten ventil uz ale? Treba ho tam dal ten puvodni majitel. Kdybys ho tam chtel dat, tak se muzem domluvit a objednal bych nam je ze zahranici.

Kvalitni vypada treba takto:

Oprazek s popisem funkce:

Tady je video:
[youtube:17pd4apa][/youtube:17pd4apa]

Dark - New Beetle 1.8T 14 roků 8 měsíců ago #10029

• Swenny
Jojo, je to přesně ten filtr který mám v autě.

Co se týče toho blow-off filtru, vypadá to zajímavě. Jak jsem si byl v servisu pro auto tak mě sice bylo řečeno, že to do benzinových motorů vůbec nedoporučují - první cca 50 000km je to prý sice pěkné, ale pak se to začne kazit nebo co. Osobně se v tom nevyznám :) je to asi věc názoru, ale pokud to má v autě Moni a nemá žádné problémy tak bych to tak černě zase neviděl. Pokud ještě koupíme nějaký kvalitní tak si myslím, že by v tom problém být neměl.

Nad výfukem taky přemýšlím, sice tam teď mám ABT a jsem maximálně spokojeny, ale není to tak znát. Navíc mám výfuky místo couvačky a mlhovky, takže jsem limitovaný velikostí té "díry". Musím to ještě přeměřit :) Měl bys možnost vzít kdyžtak nějaké koncovky?

Ještě jsem přemýšlel o nějakém Intercooleru, nemáš s tím zkušenosti? Když je nějaký kvalitní tak to taky prý zvyšuje o něco výkon a kroutící moment. Tak kdyby to cenově vycházelo dobře a bylo by ta možnost, tak bych to kdyžtak také přidal k objednávce ;)

Pokud budeš objednávat určitě se mnou počítej. Pošli mě pak prosím tě třeba do PM číslo účtu a částku a já ti to obratem pošlu. Čím dříve, tím lépe :)

Teď trošku vybočím; prosím tě, dozvěděl jsem se, že mám problém s turbem...a to ten, že při vysokých otáčkách tam jde málo vzduchu nebo něco takového a tím pádem se může stát, že auto ztratí výkon třeba při předjíždění. Já jsem se s tím sice po dobu co auto mám nesetkal, ale prý se to stát může :) Jsou zde dvě možnosti, buď turbo nechat seřídit za cca 10 000,- nebo koupit nové a to za 20 000,-. Teď to řešit sice nebudu, rozhodl jsem se počkat než turbo odejde úplně a koupím nové, ale chci se zeptat nevyšlo by to levněji ze zahraničí?

Díky ;)

Dark - New Beetle 1.8T 14 roků 8 měsíců ago #10038

• Beczi
  • Administrator
  • Obdržená poděkování 8
Ten blow-off se pouziva prave jenom do benzinu, protoze v nafte postrada smysl, co sem slysel. Ale co clovek, to jiny nazor. Ale kazdej, kdo ma sportovni auto s turbem, si jej tam dava.

Koncovky by byly mozny. Ale zalezi na tom, aby tam pasovaly. To pak muzem doresit. Mrknu co se da sehnat i na ten intercooler a napisu. Budu si objednavat teda ten filtr co mas ty, kdyz tam pasuje. A pokud jde o to turbo, tak se da bud repasovat to tvoje, nebo objednat take ze zahranici. Tam jich je spousta jak novych, repasovanych a nebo pouzitych. Ale prva zjisti, jestli to opravdu bude tim turbem a neutika ti nekde jen tlak. Co jsem mel TDI tak s tim byval problem, ale nikdy to nebyla vadna soucast motoru, ale jen hadicky. Tak ja pozjistuju co pujde a pak se ozvu.
  • Strana:
  • 1
  • 2
Vygenerováno za 0.065 sekund