Vítejte, Host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Téma: Nákup ojetého NB

Nákup ojetého NB 11 roků 4 měsíců ago #42437

• PetraB
  • Fresh Boarder
Ahoj, chtěla bych si pořídit svého prvního NB a mám zálusk na tohodle:
www.sauto.cz/osobni/detail/volkswagen/ne...12679790?goFrom=list
Můžete to zkouknout a poradit zda je dobrý? Mně se líbí jen nevím z jakého důvodu by mohl být tak pomačkaný tapec u spolujezdce? Je to normální?
Ještě jsem se chtěla zeptat na vaše zkušenosti s jízdou na sněhu? Všem moc děkuji za rady :)
Administrátor zakázal veřejné příspěvky.

Nákup ojetého NB 11 roků 4 měsíců ago #42438

• Wolf
  • Senior Boarder
Ahoj, podle fotek až na některé mouchy vypadá pěkně, ale to skoro každé auto, takže podle toho se nedá usuzovat, jak na tom beetle je... Nejlepší bude, zajít se podívat osobně, ideálně se zkušeným beetlestou z okolí Brna.
On ten tapec nebude až tak pomačkaný... Nevím čím se to stane, jestli vodou např. při čištění, nebo čím, ale viděl jsem to na pár autech. To vypadá, že je zvednutý ten hadr z toho polstrování, odlepí se a pak je to takové škaredé.
Jinak, moje zkušenosti na sněhu, výborné, ikdyž je auto hodně nízko, neměl jsem problém, jakožto hovado jet loni po mlhovky ve sněhu. Ségra má auto ještě níže, bydlí na horách a do práce dojela zatím vždy :-D Záleží samozřejmě na pneumatikách a rychlosti jizdy.
Kdybys potřebovala ještě něco vědět, klidně se ptej, něříkám, že vím všechno, ale koupil jsem vědomě vraždu a už jsem řešil strašně moc oprav, včetně výměny prahů, takže trošku vím o co go :-)
Brouk 1,6i
New Beetle 1,9TDi
Beetle 1,2TSI
T3 1,9 MTDi
Škoda peněz 120L

Nákup ojetého NB 11 roků 4 měsíců ago #42440

• GEORGE
  • Senior Boarder
  • Obdržená poděkování 3
Wolfe, čeká mě také výměna prahů. To jsi měnil celé prahy nebo jen odřízl rezavějící část a navařil záplaty a přebrousil, nastříkal ?

Nákup ojetého NB 11 roků 4 měsíců ago #42441

• Wolf
  • Senior Boarder
Záleží, do jaké míry je máš rezavé... Já je mél vepředu i vzadu úplně děravé a k tomu ještě pomačkané od zvedání a nevím od čeho ještě... Takže jsem je měnil celé, cena originál 1500/ks, ale ségře stačilo opravit jen zadní části plechem...
Výměna celých prahů je trošku složitější, ale ne zas tak úplně. Problém je z vrchní vnitřní strany prahu, originál tam jsou bodové svary, které ale neuděláš, protože CO tam nedostaneš a zbytek je dolepen. Musel jsem si tedy sehnat pevnostní lepidlo na karoserie a tím to slepil a pro jistotu do spoje zhora udělal 2 body. Po vytvrzení se klasicky přivaří spodek.
Brouk 1,6i
New Beetle 1,9TDi
Beetle 1,2TSI
T3 1,9 MTDi
Škoda peněz 120L

Nákup ojetého NB 11 roků 4 měsíců ago #42442

• PetraB
  • Fresh Boarder
Ahoj, děkuju za rady a zkušenosti :) V pátek jsem tam byla osobně ho okouknout a byla jsem z něho hodně zklamaná. Na fotkách vypadá super, ale ve skutečnosti bylo celé poškrábané, dveře stříkané a ještě v trochu jiném odstínu...Vnitřek ještě šel, ale byla odlepená látka na celé stropnici a na tapecech taky tak mě to odradilo :( Pak jsem se byla ještě podívat na dalších šesti a také hrůza - vevnitř vybydlené a zvenku sedřené ze všech stran. No jsem zvědavá zda se dá sehnat slušná 1,9 TDI do 90 tis. :dry:

Nákup ojetého NB 11 roků 4 měsíců ago #42443

• Wolf
  • Senior Boarder
Je mi líto, že jsi odešla zklamaná... No, jo, to je bohužel to kouzlo fotek... On je problém sehnat pěkný kus za slušné peníze, ale dá se, jen to potrvá... Pokud ale jsi nedočkavá, tak máš vlastně dvě možnosti, buď si připlatíš a nebo koupíš z těch nejlevnějších ten nejhezčí a postupně ho budeš léčit :-)
Brouk 1,6i
New Beetle 1,9TDi
Beetle 1,2TSI
T3 1,9 MTDi
Škoda peněz 120L

Nákup ojetého NB 11 roků 3 měsíců ago #42444

• PetraB
  • Fresh Boarder
To mám teď přesně v plánu. Koupím nějakýho jakž takž slušnýho a udělám z něho pěknýho ;) To má taky něco do sebe :cheer: Je pravda, že si teda dost drží cenu což je super, ale ne když si ho chce člověk koupit :dry: Tak uvidíme zda něco seženu :)

Nákup ojetého NB 11 roků 2 měsíců ago #42472

Ahoj všem,bláznivým nadšencům mezi které se chystám brzo přidat.Chtěl bych využít zkušeností lidí s tohle fóra a poradit se s vámi ohledně výběru toho pravého Broučka... Nabídka není velká ale hlavně bych se chtěl zeptat jestli má někdo zkušenost s motory 1,6 benzín. některé maji označení 1,6 SR vůbec netuším co je to za označení to SR a pokud by mi někdo mohl říct jaké má tento motor výhody případně nevýhody a třeba nastínit srovnání s 2,0 85kW... děkuji předem taky by pro mě byli užitečné na co si u koupě dát pozor co si omrknout a pohlídat,ať už na motoru tak karoserii... předem moc děkuji za vaše postřehy ...

Nákup ojetého NB 11 roků 2 měsíců ago #42473

• Johnny
  • Senior Boarder
  • Obdržená poděkování 3
Ahoj, začínají reznout nejčastěji v horních rozích u víka kufru. Co se týče stavu karoserie - chce to vybírat jako u jiných aut, najdeš dobré i horší kousky.

Samozřejmě je důležité aby auto nevykazovalo chyby na diagnostice.

Co se týče motorů:
1,4 16V je malá a tedy i líná,
1,6 je v pohodě, mívá 74 - 75 kW a je ideální na popojíždění a nenáročnou jízdu,
2,0 85kW docela jede, ale žere, občas i olej,
2,3 VR5 - užraná, línější, ale docela jede a má užasný zvuk
1,8 turbo je jiná liga - jede a pokud to s ním umíš, moc nežere POZOR! je třeba věnovat velkou pozornost stavu motoru - bývají dost vylítané

1,9 TDI 66kW ALH - klasika co moc nežere ale není to ani žádný divoch. Je při rozumném zacházení extrémně spolehlivá
1,9 TDI 74 nebo 77 kW - modernější motor, je o poznání citlivější na kvalitu oleje a nafty, ale je taky dobrý - pozor na stav vstřikovačů, tahle oprava se může prodražit na desítky tisíc (ale v klubu snad nikdo problém zatím neměl, spíš jde o problém Passatů, Octavií a spol. - jezdí se s nimi víc a horším stylem)

Na internetu se dá najít k těmto motorům spousta informací, stejné mají Octavie, Golfy, Seaty.
1.9 TDI - Nesmrtelná klasika
Poslední úprava: 11 roků 2 měsíců ago od Johnny.

Nákup ojetého NB 11 roků 4 týdnů ago #42497

• Daniela14
  • Fresh Boarder
Ahoj,predem dekuji vsem co radivnovym majitelum,na zaklade rad zde jsem sevrozhodla si priplatit,tedy i pecliveji vybrat :evil: jsem samozrejme nedockava,a tak mam dotaz zdali nevite v tom tomto okamziku o nejakem slusnem Nb,v cenovem rozmezi 200-300tis.? Take jsem se chtela optat zdali ma nekdo zkusenosti se spotrebou NB po meste? Ktery motor bych mela zamerit?Predem dekuji Daniela :silly:
Vygenerováno za 0.108 sekund