Vítejte, Host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Téma: Výměna žárovky zadní mlhovky / couvací světlo

Výměna žárovky zadní mlhovky / couvací světlo 11 roků 3 měsíců ago #42504

• Cigi
  • Fresh Boarder
Ahoj, prosím o radu jak vyměnit žárovku v couvacím světle nebo zadní mlhovky New Beetl. Děkuji
Administrátor zakázal veřejné příspěvky.

Výměna žárovky zadní mlhovky / couvací světlo 11 roků 3 měsíců ago #42505

• GEORGE
  • Senior Boarder
  • Obdržená poděkování 3
Tak tohle jsem už řešil, je to složitější. Covačka k té se dostaneš zespodu pod nárazníkem, pootočením pouzdra žárovky a tahem směrem ven se uvolní objímka a pak stačí jen žárovku vyměnit, To samé je i u mlhovky, akorát s tím rozdílem že je tam tuším nějaký plastový kryt který je potřeba odstranit, hrozný přístup. Jo ted jsem si uvědomil že žárovky jak popisuji jsou na opak. Já jsem totiž dával mlhovku bílou a do ní jsem dal diodovou žárovku která svítí červeně.

Výměna žárovky zadní mlhovky / couvací světlo 11 roků 3 měsíců ago #42506

• Cigi
  • Fresh Boarder
Dík za radu, tušil jsem že to tak bude, světlo nevypadalo že půjde z venku otevřít.
Takže práce v leže :cheer:

Výměna žárovky zadní mlhovky / couvací světlo 11 roků 2 měsíců ago #42524

• Tereza1
  • Fresh Boarder
Ahoj,

tak jsem si podle internetových rad vyměnila žárovku v couvacím světle, ale bohužel se ukázalo, že žárovka je v pořádku a závadu musím hledat jinde... Poradil by mi někdo prosím, jaké jsou další možnosti, kde může být chyba?
Slyšela jsem, že by to mohlo být senzorem v převodovce, který je prý vně auta...ale nejsem technik a neznám odborné výrazy a nemůžu nikde na internetu najít, kde se ten senzor nachází...případně, jestli je na to potřeba zvedák, nebo jestli je dostupný i normálně ze země, když si pod to auto lehnu :) ... Poraďte :)

Výměna žárovky zadní mlhovky / couvací světlo 11 roků 1 měsíc ago #42526

• Wolf
  • Senior Boarder
Senzor a čidlo zpětných světel je trošku nepřesné označení, je to spínač... Je přístupný zhora a nachází se pod vzduchovým filtrem, u řazení na převodovce. Může být pokažený, ale já osobně, jak mi nesvítila zpátečka, jsem měl přímo u konektoru spínače, zlomený drát. Celkem tam trpí. Mohla by to být i spálená pojistka, ale ta je tuším s rychloměrem, nebo něčím takovým, společná, takže to by sis asi všimla :-)
Brouk 1,6i
New Beetle 1,9TDi
Beetle 1,2TSI
T3 1,9 MTDi
Škoda peněz 120L

Výměna žárovky zadní mlhovky / couvací světlo 11 roků 1 měsíc ago #42531

• Tereza1
  • Fresh Boarder
Tak jsem na to koukla...pojistky byly v pořádku, překvapilo mě, jak hezky a přehledně je to tam naskládané (pozn. mám první auto a stal se ze mě totální nadšenec :D), a přesně, jak píšeš, taky mám zlomený drát u konektoru... stačí tam ten drátek jen nějak napájet nebo se musí vyměnit konektor atd...? A dá se to nějak zabezpečit, aby se to znovu nestalo?

P. S. Děkuji za reakci :)

Výměna žárovky zadní mlhovky / couvací světlo 11 roků 1 měsíc ago #42532

• Wolf
  • Senior Boarder
Ten káblík je zlomený přímo u toho konektoru, že? V té plastové patici jsou dva piny, které z ní musíš "vypíchnout" a buď je vyměnit, nebo ty původní napájet na kablíky a vrátit zpět...
To budeš dělat sama? Něco k tomu vytažení... :)
Nevím, jestli je uvnitř taková růžová pojistka, nebo ne, ale nejspíš je. Tu je nutné vysunout, aby se částečně uvolnily piny. K samotnému vytažení pinů je speciální vypichovák, ale dá se to udělat i nějakými dvěmi tenkými drátky, které se zastrči do dírek po stranách pinu. Tím se zamáčknou takové jazýčky na pinu a pak už stačí jen něčím zlehka do pinu zatlačit a je venku...
Kabel je dostatečně dlouhý, je tam snad půlmetr navíc, takže se neboj, že, když ho kousek za ulomeným místem ucvikneš, že bude chybět... :-) Napoj piny, zacvakni je do patice konektoru(je celkem jedno který kam příjde), vrať popř. zpátky růžovou pojistku, zapoj konektror do spínače zpátečky, odzkoušej funkci a hotovo ;) Je to celé mnohem jednodušší, než jak to vypadá napsané :-D
Že se situace nebude opakvat ti zaručit nemůžu, ono se to utřepe vibracemi od motoru. Můžeš ten káblík u konektoru trošku omotat izolačkou a lépe ho pochytat stahovacími páskami.
Ale neboj, pokud se to teď stalo poprvé za x klometrů, co má tvé auto najeto, dejme tomu, že máš x kilometrů do dalšího problému s kablíkem :lol:
Brouk 1,6i
New Beetle 1,9TDi
Beetle 1,2TSI
T3 1,9 MTDi
Škoda peněz 120L
Vygenerováno za 0.066 sekund