Vítejte, Host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Téma: rozdelání deverý

rozdelání deverý 15 roků 8 měsíců ago #6879

• hrosik
vie niekto ako na to
Administrátor zakázal veřejné příspěvky.

rozdelání deverý 15 roků 8 měsíců ago #6880

• Lady
Jasně že jo...je to ale trošičku složitější na popis...co přesně budeš dělat? nebo potřebuješ dělat?

rozdelání deverý 15 roků 8 měsíců ago #6883

• hrosik
takze zacali sme dneska rozoberat dvere lebo chceme opravit spinac v zamku zhodili sme tapacir ale cez ten plech za nim sme sa nedostali boli tam take dve diery zapchate gumenim stoplom asi na odmontovanie skla a mame stahovanie okiem elektricke ako dalej?

rozdelání deverý 15 roků 8 měsíců ago #6884

• Lady
Mám tady pár odkazu s fotkama podle kterých sem to v klidu rozebral a složil
http://www.skodaoctavia.cz/Interiernavo ... -zamku.htm

Opravoval jsem el.svazek v spolujezdcovych dverich + pri oprave se mi rozlomil drzak stahovacky, tak prikladam navod + fotky.

naradi: plochy sroubovak, krizovy sroubovak, T20, T25, T35, 12paprskova hvezdicka vel. M8, obyc klic vel 10,

Nezapomente u vw (nebo jinde) koupit opravarenskou sadu na stahovacky, rozlisuji se strany (prava a leva = u ridice a u spolujezdce ) Cena u vw cca 1300,- (jedna strana)

postup:
• sundat madlo dveri, tapec, odpojit kabliky od tapecu (navod je v tomto tematu na predchazejici strane)
• povolit zamek a vyndat vlozku zamku, odpojit z kliky (vnejsi)
• stahnout sklo do polohy aby byly videt sroubky na drzacich skla + povolit je + chytnout sklo a "vyjet s nim" nahoru, aby drzelo samo (pripadne zajistit lepici paskou)
• povolit 10 sroubu po obvodu stahovacky (plechu)
• na dalsi cast se hodi vice rukou, pokud mate k dispozici jen svoje, tak doporucuju odpojit kabel z konektoru a z drzaku na plechu stahovacky pro snazsi manipulaci
• zapacit a vyndat plech stahovacky opatrne ven, chce to trochu grif - na jedne strane vadi zamek, na druhe privodni kabel
• v opravarenske sade najdete plech tvaru U ktery je nasazen na navijeci kabelu, opatrne jej stahnete a nasadte na navijec kabelu co mate na plechu stahovacky (jde to spatne, musi se zmacknout pruzinky)
• v jednom ze spodnich "kolecek" stahovacky dat lanko do zarezu a opratne s nim zatocit tak, aby lanko z kolecka zklouzlo
• nyni stahnout jezdce z list ODKLOPENIM do boku (pouze jednoho, nikdy ne oba zaras!) a vyhaknout z nich konce lanek.
• zapamatujte si ktere lanko je "hloubeji" a ktere "na povrchu", mezi obema zarezy je hranka ktera zabranuje kontaktu obou lanek
• nasadit lanka do noveho jezdce a nasadit jezdec na listu
• stejny postup opakovat u druheho jezdce
• nasadit lanko zpet do spodniho kolecka
• zkontrolovat jestli je mezera v jezdci dostatecne velka pro sklo, pripadne drzak skla vice povolit
• nasadit celou stahovacku zpet a pritahnout, dale zamek prisroubovat, prichytit ke klice (vnejsi), umistit vlozku zamku, prichytit el.kabel stahovacky
• spustit opatrne sklo dolu a kontrolovat ze zajede do drzaku
• pritahnout sklo do drzaku a dale postupovat ve skladani tapecu dveri

je to tady odsud : http://www.vw-club.cz/viewtopic.php?f=33&t=176&start=75 jsou tam i fotky je to sice k opravě oken ale účel to splní...na vw foru najdeš skoro všechno je to můj hlavní rádce.

rozdelání deverý 15 roků 8 měsíců ago #6885

• Lady

rozdelání deverý 15 roků 8 měsíců ago #6886

• Lady
snad to bude stačit ;)
Vygenerováno za 0.061 sekund