Vítejte, Host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne
  • Strana:
  • 1
  • 2

Téma: Stahování oken - okno nevyjíždí tak jak by mělo

Stahování oken - okno nevyjíždí tak jak by mělo 12 roků 4 měsíců ago #41622

• The Beetle
  • Senior Boarder
  • Obdržená poděkování 5
Na požádání administrátora zakládám tohle vlákno pro nové majitele Beetla.

Jedna z rozšířených závad, která se týká zřejmě většiny vyrobených Beetlů z období
2012 - leden až cca. červenec je špatně fungující stahování bočního okna u řidiče.

Závada se projevuje tak, že dolů okno bez problémů sjede, ale nahoru většinou začne
vyjíždět normálně do cca. 1/3 až 2/3 zdvihu a pak se směr vyjíždění změní a okno
sjede zase dolů. Takto se to může opakovat několikrát až do doby, než řídící jednotka
přepne stahování do nouzového režimu (okno se vytahuje jen při soustavném držení
tlačítka) a potom okno skutečně vyjede až nahoru. V nouzovém režimu ale dojde k tomu,
že po otevření/zavření dveří okno již nevyjede zpět do těsnění a zůstane tam po zavření
malá škvírka.

To jde řešit tak, že po vyjetí okna je nutné přepnout řídící jednotku zpět do normálního
režimu 2x 2 sekundovým přidržením tlačítka pro směr nahoru (v době kdy je už okno nahoře).
Potom to funguje do doby než se okno zase stáhne a nevyjede a tím se celá anabáze opakuje.

Řešením je výměna celé stahovačky s řídící jednotkou, což u aut v záruce řeší bez problémů
servis.
Beetle Design 1.4 TSi
Poslední úprava: 12 roků 4 měsíců ago od The Beetle.
Administrátor zakázal veřejné příspěvky.
Následující uživatel poděkoval: Beczi

Re: Stahování oken - okno nevyjíždí tak jak by mělo 12 roků 3 měsíců ago #41725

• CZPoseidon
  • Fresh Boarder
Ahoj chtěl bych se zeptat, jestli náhodou nevíš, jestli výměna opravdu pomůže, protože tento problém mám u svého auta. Jak dlouho trvá výměna? Kolik dní se čeká na náhradní díl? U nás jsem se ptal v servise, prej to nikdy neřešili a musejí mít auto cca den na diagnostice, docela mě to štve, protože zřejmě o tom VW ví, protože jsem koukal, že tento problém popisují i v jiných zemí :(. Jinak jsem s autem spokojen :).
Beetle 2012 1.4TSI SPORT - červený :)

Re: Stahování oken - okno nevyjíždí tak jak by mělo 12 roků 3 měsíců ago #41727

• The Beetle
  • Senior Boarder
  • Obdržená poděkování 5
Ahoj, výměna pomůže. Mě to už nyní funguje bez problémů. Na výměnu jsem ale taky čekal asi 3 dny, protože taky diagnostikovali závadu a ještě to nějak řešili s importérem. Nicméně nyní už se to řešilo na hodně autech, takže by s tím už neměl být problém. Mění se celá stahovačka s řídící jednotkou.
Beetle Design 1.4 TSi

Re: Stahování oken - okno nevyjíždí tak jak by mělo 12 roků 3 měsíců ago #41729

• CZPoseidon
  • Fresh Boarder
Tak to jsem, rád, že to bude v pořádku :). Bohužel mě štve arogantní přístup v servisu - neochota pozjišťovat informace, protože mi přijde zbytečný, aby auto bylo v servisu, když je to problém u více aut :( - tak to mohou se mnou vyzkoušet a následně po dohodě s importérem objednat. V jakém servise jsi byl? Nemáš zkušenosti se servisy v ústeckým kraji?

Nenašel jsem tlačítko pro ZS - jakou máš spotřebu s 1.4TSI? Já kolem 8-9l auto mám cca týden a nemám vychytaný řazení :(, byl jsem zvyklej na naftu a na benzin 8V.
Poslední úprava: 12 roků 3 měsíců ago od CZPoseidon.

Re: Stahování oken - okno nevyjíždí tak jak by mělo 12 roků 3 měsíců ago #41731

• The Beetle
  • Senior Boarder
  • Obdržená poděkování 5
Mě to měnili v Olfin cars v Hradci Králové. Tam už s tím zkušenosti maj a přístup dobrej, i když taky to chtěli nejdřív diagnostikovat než objednali ten novej díl.

V Ústeckým kraji servisy neznám.

Spotřebu jsem měl ze začátku taky kolem 8 litrů, ale během zajíždění to spadlo na současných 6 - to mám jako dlouhodobý průměr. Jezdim ale hlavně v mimoměstkým provozu na větší vzdálenosti. Jinak rekord jsem zatím měl 5.1 při eko jízdě.

Po dálnici to je podle rychlosti mezi 7-8 litry a město taky 8.

Najeto mám asi 15 tisíc km.
Beetle Design 1.4 TSi
Poslední úprava: 12 roků 3 měsíců ago od The Beetle.

Re: Stahování oken - okno nevyjíždí tak jak by mělo 12 roků 3 měsíců ago #41732

• CZPoseidon
  • Fresh Boarder
Aha, no pokusím se to nějak pozjišťovat s tím oknem, nechci být bez auta.

No já mám předváděčku z Prahy - jezdím s tím přes týden a najel jsem s tím cca 1400km - většinou dálnice a město :(, jinak se mi jednou povedla spotřeba kolem 7,5l - kombinace okresky, dálnice a město - ale většinou jezdím Teplice - Ústí po dálnici, takže míň než 8-9 to asi nebude :(. Je fakt, že auto občas vytáčím najeto mám zatím kolem pod 6tis km.

Měl jsi nějaké závady? Kam jsi uložil žárovky a pojistky (já k lékarniče, tak nešikovně, ale nechci je mít vepředu) - musím sehnat malé košťátko a škrabku, ty co mám se mi nikam nevejdou :( ). A jak ty jsi vyřešešil zimní výbavu?

Re: Stahování oken - okno nevyjíždí tak jak by mělo 12 roků 3 měsíců ago #41733

• The Beetle
  • Senior Boarder
  • Obdržená poděkování 5
Možná bude lepší psát do vedlejšího vlákna:

www.beetleclub.cz/forum/19-pokec-a-zabav...it=10&start=80#41695

Ja to vyřešil tak, že jsem dal do kufru za zadní opěradla takový ty plastový přepravky, vejdou se tam akorát 2
a do toho jsem naházel všechny věci a ještě tam zbývá dost místa pro ostatní věci.

Jinak v zimě asi bude problém s otvíráním dveří, protože pokud se udělá ledová krusta pod bočním sklem,
tak to sklo nesjede a nepůjdou otevřít dveře, takže to bude chtit mít nějákej rozmrazovací spray u sebe, kdyby
k tomu došlo...

Máš vyřešený zimní kola?
Beetle Design 1.4 TSi
Poslední úprava: 12 roků 3 měsíců ago od The Beetle.

Re: Stahování oken - okno nevyjíždí tak jak by mělo 12 roků 3 měsíců ago #41734

• CZPoseidon
  • Fresh Boarder
Aha, tak to je taky dobrej nápad, trošku mě štve, že tam nelze zachytit sítě - tohle měl yeti skvěle vyřešený. Zimáky mám v gará ži 16R s elektronama, tak jsem zvědavej jaký to bude - teď mám 17R. Ještě mě napadá, nemáš zkušenosti s bluetooth? Občas mi to blbne a někdy mohu ipod touch ovlàdat přes volant jindy vůbec :(. Co mě štve nejvíc nelze procházet složky (radio mám rns510).

Re: Stahování oken - okno nevyjíždí tak jak by mělo 12 roků 3 měsíců ago #41735

• The Beetle
  • Senior Boarder
  • Obdržená poděkování 5
Ty plastový přepravky mám uchyceny těma gumovejma natahovacíma popruhama. S uchycenim jsem problém neměl. Myslim že háčky to má v těch zadních opěradlech a ještě někde na boku. Navíc to ten kufr rozdělí tak akorát, aby se za to vešli běžné tašky a drobnosti dávám do těch přepravek. Takže ty sítě už ani nemaj smysl.

Já mám taky stejný radio, ale nemám tam ten bluetooth modul, takže nevím jak to funguje.

Ještě k těm závadám - měl jsem dvě. První tu stahovačku a ještě se mi trochu odlepoval roh chromový lišty co je dole na dveřích, takže to taky měnili. Jinak zatím vše ok.
Beetle Design 1.4 TSi

Re: Stahování oken - okno nevyjíždí tak jak by mělo 12 roků 3 měsíců ago #41736

• CZPoseidon
  • Fresh Boarder
Tak to je fajn, že závady nejsou :).

No já jsem v kufru vozil ledničku a teď si uvědomuji, že ani nevím, jetli je vzadu zásuvka - VW prodává svojí na sedačku, ale přijde mi dost drahá :( - i když uchycení vypadá celkem fajn. Co jsem koukal, tak ty háčky jsou jen na tašky o hmotnosti cca 2,5kg - tedy jen ty po stranách na ty v sedačkách jsem nekoukal. S tím kufrem si budu muset pohrát, ale přijde mi lepší, že je delší a nižší, člověk tak nemusí vrstvit nákup :).

K těm zimákám mám Nokiany - docela se jich bojím, jsem zvědavej jaký budou.

K tomu rádiu - bluetooth byl přidán z výroby, navigaci mám ze škodovky - ale funguje fajn :). Akorát v ní nemám nový mapy :( a starej FW, možný je, že proto to nefunguje na 100%.
  • Strana:
  • 1
  • 2
Vygenerováno za 0.096 sekund