Vítejte, Host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Téma: spotřeba

spotřeba 16 roků 4 týdnů ago #2673

• Pavel Jandák
Ahoj lidi,na jaře chci koupit brouka a chci se zeptat,jak je to se spotřebou motoru 2.0.Katalogovým hodnotám moc nevěřim.Díky moc
Administrátor zakázal veřejné příspěvky.

spotřeba 16 roků 3 týdnů ago #2674

• Lady
No spotřeba je jediné mínus mojeho brouka...jezdím + - 10l na 100km..mám ted novou lambdu a svíčky takže se ta spotřeba stáhla na těch deset,ale musím říct že sem na brouku jezdil i za víc za 14 a to sem tomu moc nedával...a ještě jedna rada,prý dvoulitry žerou hodně olej,tak se zkus při koupi mrknout i na tohle...

spotřeba 16 roků 3 týdnů ago #2676

• eALIEN
Tak tak, tyhle dvoulitrové agregáty od VW nejsou co se týče spotřeby zrovna na vrcholu technologického pokroku. Trpí i jinými neduhy a záludnostmi. Pokud jsou ovšem dobře servisovány a udržovány, není to zase až tak zlé. Je zkrátka potřeba jim občas ty nové svíčky, filtry a lambdy dopřát. Samozřejmostí bude taky kvalitní olej dle specifikací a sem tam nalít do paliva nějéke to aditivum na vyčištění motoru. To že baští olej, je stará známá věc a soudruzi z VW už to pro jistotu napsali rovnou do návodu, co dávají k autu :D Ti syčáci mají dokonce tu drzost radit tam lidem, aby stav oleje kontrolovali při každém čerpání paliva :!: To překvapilo i mě :!: Ta spotřeba 14 na sto se mi zdá už kapku přehnaná, ale není problém se dostat na 12 pokud řadíte až při 5 tisících :D Já osobně jezdím s průměrkou kolem 9 litrů a to když přimhouřím očko už se dá celkem kousnout :) Snad to tady žádnej odkojenec nafty neokomentuje :)
Jediná věc, která mě osobně nejvíc vadila na tomhle motoru, byla jeho extrémní hlučnost už od dvou tisíc otáček !!! Překvapilo mě, že tím trpí sotva sjedou z výrobní linky. Ale nejspíš se ve VW drželi hesla, když to hodně řve tak to pořádně jede :D Dá se tomu odpomoct používáním olejů se specifikací kolem OW-30 a hlavně používáním odhlučňovacích prvků původně určených pro diesly :!: Teď mám třeba na mysli spodní kryt motoru a odhlučňovací vypolstrování, který se dává pod haupnu .... to pomůže dost.

spotřeba 16 roků 3 týdnů ago #2677

• Lady
A to mi ten hluk až tak neva,tolik koní se musí někde projevit :lol: :lol: prostě každé auto má něco,ale až se v něm projdeš tak mu odpustíš ledaco a pokud se ještě k tomu trošičku rád předvádíš brouček je idealní auto ...sto pro se za tebou každý otočí a to dokonce i hodně pěkné holky :lol: jo prostě image je image a za tu se platí ;)

spotřeba 16 roků 3 týdnů ago #2686

• Pavel Jandák
Tak to je celkem dost.Sice teď to nevadí,ptz benzin je celkem za hubičku a skoro celý rok 2009 bude taky,ale radši si počkám na nějaký pěkný TDi.Přeci jenom jezdit za 6 nebo za 12 je celkem rozdíl a parádu s ním udělám taky, i když někdo zastává názor,že nafta patří do kamen.Kdybyste někdo věděl o nějakym pěknym broučkovi,tak dejte vědět.Díky moc

spotřeba 16 roků 3 týdnů ago #2689

• Ingi
Tak tak. Me kamos pred koupi upozornoval, ze ty dvoulitry jsou stary motory a, ze bastej. Proto ja uz taky shanel rovnou chrochtla :lol: A byl jsem mile prekvapenej jak jede. Ja nidky predtim naftu nemel (protoze jsem byl nakazenej tim priblblym nazorem, ze nafta patri na pole a v poradnym aute musi bejt benzin :lol: ) Fakt jsem spokojenej, i kdyz mu slapu na krk tak jezdim do sedmi litriku :lol: BTW eALIENE, uz jsme to tu nekde taky nakousli to polstrovani pod haupnou.... ja ho tam nemam. Da se nekde sehnat?

spotřeba 16 roků 3 týdnů ago #2692

• eALIEN
Ty Ingi, ty mě mateš :!: Píšeš, že máš TDI a přitom sháníš tohle odhlučnění. Vždyť všechny TDI ho mají už z výroby ;) Ledaže bys koupil nějakou zbořeninu, která už měla haupnu vyměněnou, to by mi pak už hrálo :D

spotřeba 16 roků 3 týdnů ago #2693

• Beczi
  • Administrator
  • Obdržená poděkování 8
Hele ty Ingi posliš, máš vepředu když otevřeš kufr, tak tam kde je ta páčka na otevírání a okolo černej plech ty nálepky? Je tam nálepka o sklonu světel a pak ještě jedna. Je docela možny jak píše eAlien, že ti tam někdo dal jinou kapotu a podle těch nálepek taky poznáš jestli to už někdo roztřelil. Zpátky by je už nikdo nedal.

Jinak Šťastny a Vesely :lol: ... Ono to stejně na nic nemá vliv a kdyžtak na ten koberec se zeptej ve VW. Já ho tam mám originál, žádná domácí výroba nebo že by to někdo dodával dodatečně. Jakej že to máš rok? Jedině že bys měl starej a tam to nedávali. Já mám 2001
současnost: Beetle R-Line 2.0 TSI DSG 155 kW
minulost: New Beetle Turbo S 1.8T 20V 132kW (limited edition from USA)
minulost: New Beetle 1.9 TDI 66kW

spotřeba 16 roků 3 týdnů ago #2700

• Ingi
Mam 2000... Treba to bylo jen uvolneny a nekdo to proste neresil a sundal :D Takhle opravuju ja taky :D Kouknu se neja na ty samolepky, i kdyz vubec nevim jaky samolepky myslis :lol:

spotřeba 16 roků 3 týdnů ago #2701

• Beczi
  • Administrator
  • Obdržená poděkování 8

Ta velká bílá samolepka a ta malá vedle ní, ktery jsou na tom černym plechu napravo od páčky na otevírání kapoty
současnost: Beetle R-Line 2.0 TSI DSG 155 kW
minulost: New Beetle Turbo S 1.8T 20V 132kW (limited edition from USA)
minulost: New Beetle 1.9 TDI 66kW
Vygenerováno za 0.094 sekund