Vítejte, Host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Téma: Nestačí vám výkon vašeho 1.9TDI 66kW?

Nestačí vám výkon vašeho 1.9TDI 66kW? 16 roků 4 měsíců ago #841

• hrosik
Štěpoš napsal:
Je to úprava ŘJ (žádný krabičky nebrat!) Borec napřed cely auto proklepl, jestli bude čipování vhodné, pak stáhl můj sw, poslal ho do německa, tam ho upravili a poslali zpět. Pak diagnostika za jízdy... a vše kolem.. A cenovka = 6000,-
máš aj nižšiu spotrebu :?:
Administrátor zakázal veřejné příspěvky.

Nestačí vám výkon vašeho 1.9TDI 66kW? 16 roků 4 měsíců ago #848

• Beczi
  • Administrator
  • Obdržená poděkování 8
hrosik napsal:
na to práve čakám ak sa štepošovi jeho motor nerozpadne :D tak si to tam dám urobit aj ja ;)
Ono záleží hlavně na tom, kdo ti to dělá. Jestli odborník, nebo někdo kdo si na něj jen hraje a v lepším případě neudělá s motorem vůbec nic. Takovejch odborníků je málo. Ale co sem se bavil zatím z lidma, tak jsou spokojení. Hlavně se vyhejbat firmám jako je ABC tuning v Brně, s něma není spokojenej skoro nikdo.
současnost: Beetle R-Line 2.0 TSI DSG 155 kW
minulost: New Beetle Turbo S 1.8T 20V 132kW (limited edition from USA)
minulost: New Beetle 1.9 TDI 66kW

Nestačí vám výkon vašeho 1.9TDI 66kW? 16 roků 4 měsíců ago #849

• Štěpoš
Hele Hrosíku, žádné rozpadávání motoru nebude :!: :) Nechal jsem to dělat u známého od mojeho mechanika, dělá to od 99 roku a čipuje přímo pro Škodu a VW a na leasingovky - takže zkušenosti má. A že to půjde poznat za 1000 km, to ne, bylo to poznat hned. Spotřebu jsem zatím ještě neměřil - netankuju na benzince, jen dolívám z kanistrů :lol:

Nestačí vám výkon vašeho 1.9TDI 66kW? 15 roků 9 měsíců ago #4241

• Beczi
  • Administrator
  • Obdržená poděkování 8
Tento týden jsem poprvé po zimě natankoval Shell V-Power Diesel a je to hned znát. Celou zimu jsem jezdil na obyčejnou naftu. Motor se mě pak už zdál nějaký líný a při 3tis otáčkách moc netáhl. Teď co jsem natankoval V-Power, tak od 2tis otáček je hned vidět, že je svižnější a jede lip. Takže doporučuju
současnost: Beetle R-Line 2.0 TSI DSG 155 kW
minulost: New Beetle Turbo S 1.8T 20V 132kW (limited edition from USA)
minulost: New Beetle 1.9 TDI 66kW

Nestačí vám výkon vašeho 1.9TDI 66kW? 15 roků 9 měsíců ago #4243

• Johnny
Tankuju Verva Diesel a znát to je taky :-D

Nestačí vám výkon vašeho 1.9TDI 66kW? 15 roků 9 měsíců ago #4244

• vosic
Beczi napsal:
M@ly napsal:
zdarec mam k tomu zvysovani dotaz bude stacit kdyz dam trysky ze silnejsiho motoru a turbo pokud mam motor 1.9TDi 66kw ??
To je fajn. K nám do Vyškova přijela minulej rok firma, co mají mobilní brzdu a chipovali auto přímo na ni a doupravovávali. Jenže sem jim psal a že neví jestli tento rok přijedou. Že mě dají slevu, kdybych dojel k nim do Prahy. Ale na to kašlu :( . Na tuningu za to chtěli taky 6tis. Ale mám strach z toho, že pokud to někdo nachipuje jen tak, tak to může být podvod. Na té brzdě by to ukázalo výkon před a po... a ne jen chip typu: ,, Až najedete 1000km, tak to bude poznat. Ono se to musí uležet" :-D

:lol: Tak to mě pobavilo,že si to musí sedout,nevim jak bych to pojmenoval,ale je to ten systém obchodu,jak nic nekoupíš,ale pekně to prodáš.

Nestačí vám výkon vašeho 1.9TDI 66kW? 15 roků 4 měsíců ago #7680

• Killingman
Takže pro ty co byli (nebyli) na srazu - auto mi umíralo ve 3.000 ot a pak dál prostě nejelo, co s tím? :-) ))

1) udělal jsem log motoru na trojku do kopce pod plným plynem, tlak turba 2.3MBAR a váha vzduchu hluboko pod udávanými hodnotami - koupil jsem novou váhu vzduchu - auto se zlepsilo, ale pořád to nebylo ono, tlak pořád moc vysoko, jelo to už i nad 3000 otáček ale ne tak jak by asi mohlo-mělo...
2) nechal jsem opravit - vyčistit turbo, byla zatuhlá regulace lopatek a - auto se zlepšilo a už je to ono :-) )) (Teda takhle, 200 koní jako u 1.8T to fakt nemá, ale jezdit se s tím už trošku dá :-) )

Takže závěr - čekají mě ještě trysky a možná úprava SW, ale do toho se mi moc nechce zatím, do vánoc snad budou trysky z 2.5TDi :-)
Další možná úprava je pak jiný turbo z 110KW verze (viděl jsem nový za 10.000 Kč) a dá se dostat někam společně s těmi vstřiky k těm 180-220 koním cca víceméně s minimálními náklady, ale co pak na to řekne zbytek motoru netuším :-) )

Jo - důležitá rada od mechanika - OBČAS TO PROTOČTE A VYHOŇTE NAD 4.000ot, ať z toho ty saze odlítaj, jinak se to turbo zas*ere znova, takže netočit na 2.000 pořád :lol: :lol: :lol:

Nestačí vám výkon vašeho 1.9TDI 66kW? 15 roků 4 měsíců ago #7681

• Ingi
Tak tohle je jeden z nejlepsich prispevku ktery jsem tu kdy cet ;) Souhlas. Fakt dobry a necham se asi inspirovat :)

Nestačí vám výkon vašeho 1.9TDI 66kW? 15 roků 4 měsíců ago #7684

• Johnny
No, tohle občas dělám, že nechám pořádně vylítat saze z motoru, nejlíp na dálnici :lol: :lol: :lol: ... Co píše Killingman je pravda, já spíš ale pokukuju po celým 2,5TDI :twisted: !

Nestačí vám výkon vašeho 1.9TDI 66kW? 15 roků 4 měsíců ago #7687

• Killingman
Tjn, jenže všechno stojí penízky a těch moc není :-( (( Myslím si, že budu dost rád, když se mi povede koupit ty powerplus trysky, ještě laboruju jestli 764 (což jsou z 2.5) a nebo 520 - což jsou z 81KW verze. Jo ještě jednu věc jsem si nechal udělat, vyndal jsem EGR ventil - což je to kurvítko co mrví motory - pro ty co nevědí - je to jakýsi zmrdisr*c, který když není motor v tahu pouští do sání to co mělo vylýtat z výfuku a nechá to ještě jednou přepálit kvůli emisím - díky tomu je pak zaprasená hlava a všechno kolem - asi zřejmě soudruzi z VW nepředpokládají, že se někde může prodávat tak "kvalitní" nafta jako u nás :-(

Do jinýho turba moc jít nechci - myslím si, že pak je už trochu problém s chlazením (jinej intercooler), spojka asi taky nevydrží tolik (jednohmotnostní setrvák, jiná spojka) a pak bůhví co dalšího ještě - je sice hezký, že za 80-100.000 se dostanu někam na 165KW a 480nM, ale jaxi - stojí to za to?
viz:

Celý 2.5? Jako do Beetle? No tak to nevím kam bys to tam nacpal, když už teď se levá přední žárovka vyndává přes pravý zadní světlo :-) Mě by se zase líbilo 3.0 biturbo co dělá BMW, při nejhorším bych se spokojil i s 3.0 od koncernu, ale peníze nekradu a pumpařky nesouložím :-) ))
Vygenerováno za 0.107 sekund