Vítejte, Host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Téma: Zimní pneu

Zimní pneu 16 roků 4 měsíců ago #1165

• jarda
no já ti ani nevym já se modlil abych potech kotrmelcich vylez zdravej . :lol:
Administrátor zakázal veřejné příspěvky.

Zimní pneu 16 roků 4 měsíců ago #1177

• Beczi
  • Administrator
  • Obdržená poděkování 8
No jestli dat na auto 195 nebo 205 pneu, tak to už je úplně jedno. To je skoro to samy ta šířka. Navíc kdo bydlí tam, kde není krutá zima, tak stejně většinou jezdí po suchym asfaltu. A jestli plecháče, nebo liťáky...tak já su rozhodně pro liťáky. Když to budou takovy s tím povrchovym lakem, tak ty vydrží dlouho. Ty co jsou na originál kolech. Ty mám na zimu a po zimě vypadali stejně. Taky sem je občas ale umyl. Rozdíl v ceně plecháčů a obyč liťáků je pár stovek, což se myslím vyplatí obětovat.Navíc s poklicema je to pomalu na stejno. A z liťáků se ten bordel dá lehce vymýt. Z plecháčů tak ne. A plecháče sou na broukovi nic moc :roll:
současnost: Beetle R-Line 2.0 TSI DSG 155 kW
minulost: New Beetle Turbo S 1.8T 20V 132kW (limited edition from USA)
minulost: New Beetle 1.9 TDI 66kW

Zimní pneu 16 roků 4 měsíců ago #1201

• Moni
Taky si myslím, že není důvod, proč by brouk neměl skoro půl roku vypadat dobře a mít plecháče. :( Na zimu dávám liťáky Ronal a žádný poškození jsem na nich taky nezaznamenala... :)

Zimní pneu 16 roků 3 měsíců ago #1592

• nina-ricci
mě teprve první pořádná zima s broukem teprve čeká, i když sníh nás spolu v březnu ještě také zastihl. Koupila jsem ho s fungl novýma zimákama nazutejma na originál kopretinových vw liťácích (205/16) a jízda byla a je bez problémů. Na léto jsem si pak pouze pořídila (nikoli že bych chtěla šetřit :lol: ) nové letní gumy Dunlop stejných rozměrů jako zimní a elektrony si nechávám jedny na obě sezony. Bylo mi to porazeno i od velice šikovného majitele pneuservisu s letitou praxí a láskou k autům, že bez problémů zimu přečkají a nemusím zbytečně, pokud sama nechci nějaká brutálnější a poutavější, kupovat na zimu jiné. Stačí je prý sem tam otřít od soli a je to. Takže tak to budu mít v zimě já. ;) Foto kol je zbytečné, kdo chce, koukne do fotek členů a je to. 8-)

Zimní pneu 16 roků 3 měsíců ago #1595

• Ája
Taky zrovna teď přemýšlíme, jak ho obout na zimu. Uvažujeme o Goodyear http://www.az-pneu.cz/index.php?goto=vy ... idka=23338 Nemáte někdo zkušenost? My bydlíme skoro u Železný Rudy a v zimě jezdíme pořád... :geek:

Zimní pneu 16 roků 2 měsíců ago #2088

• Beczi
  • Administrator
  • Obdržená poděkování 8
Tak co, už ste přezuli na zimní? Nebo kdy se na to chystáte? Přemejšlím že už je tam asi pomalu hodím.

A nevíte jestli mám něco dělat s těma zimníma kolama, když sem je najaře sundal i s orig. 16" liťákama od VW a nechal je v garáži obuty? Jestli je můžu rovnou sám doma zas zpátky dat na auto a nic nevyvažovat atd? ...nebo se o to nějak starat. Mám je jen vyčištěny, to sem zvládl už na jaře.

Zimní pneu 16 roků 2 měsíců ago #2090

• Drobček
Jasne ze to musis vyvazit,

Zimní pneu 16 roků 2 měsíců ago #2091

• Beczi
  • Administrator
  • Obdržená poděkování 8
Drobček napsal:
Jasne ze to musis vyvazit,
Nj ale vždyť je to vyváženy z minulyho roku ne? ...sem slyšel že někdo ty liťáky aji nechává nějak rovnat nebo co. Ale tady ty originál sou masivní, ty by nijak pokřiveny být neměly ..... a co geometrie? To ani envím jak se dělá a jestli sem na tom někdy byl :-D

Zimní pneu 16 roků 2 měsíců ago #2092

• Ingi
to budu delat ja, rovnat hlinikace po predchozi majitelce :lol: Koukal jsem na kamose kdyz to delal. Je to docela husty :D Mnooo a nechat je prevazit taky neni na skodu. Geometrii pri tom sfoukneme taky :D

Zimní pneu 16 roků 2 měsíců ago #2093

• Moni
Tak já už zimní obula a asi akorát včas. Dokonce jsem koupila nové... :) Vyvážit kola nechávám při každém přezutí.
Vygenerováno za 0.099 sekund