Vítejte, Host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Téma: Nový Brouk - The Beetle

Re: Nový Brouk - The Beetle 12 roků 2 měsíců ago #41785

• minicooper
  • Junior Boarder
  • Obdržená poděkování 1
V servisu jsem se ptal ale nic nevedi jsou to blbci. Ja vim vice nez oni :-( kdyby nekdo vedel bylo by to super...
Administrátor zakázal veřejné příspěvky.

Re: Nový Brouk - The Beetle 12 roků 2 měsíců ago #41788

• The Beetle
  • Senior Boarder
  • Obdržená poděkování 5
Jestli myslíš, že musíš zapínat hlavní světla, tak to vyřešit jde. Protože to má denní svícení, tak se zapínaj jen ty. Jde ale snadno v tom hlavním přepínači změnit zapojení tak, že se místo denních světel budou zapínat ty hlavní. Blbý to ale zase bude v létě, kdy stačí mít jen ty denní. Na jednom autě mě to už dělali a je to na cca. 15 minut.

Já s tím ESP žádný problém nemám, spíš mě udivuje, že se skoro nikdy neaktivuje. U většiny jiných aut právě funguvalo o dost víc. Tak to je asi takhle lepší.

Ty světla si nech zkontrolovat. Mě svítili z výroby úplně šejdrem a po seřízení už jsou
OK.
Beetle Design 1.4 TSi
Poslední úprava: 12 roků 2 měsíců ago od The Beetle.

Re: Nový Brouk - The Beetle 12 roků 2 měsíců ago #41791

• The Beetle
  • Senior Boarder
  • Obdržená poděkování 5
Ještě jedna zajímavost k těm Xenonovejm světlům u Brouka...

Jako jedno z mála auta nemá Brouk u světel odstřikovače, což je podle normy nutnost (u xenonů).
VW to ale vyřešilo tak, že tam dává slabší výbojky (do 25 W), které potom tuto povinost splňovat
nemusí. Tím ale světla míň svítí, protože běžně používané výbojky maj 35 W...

Takže teoreticky xenon by neměl svítit o moc líp než klasickej Halogen.

Oficiálně toto řešení použili proto, že nechtěli designově narušovat přední nárazník... Osobně si
myslím, že se tam buď odstřikovač nevešel a nebo chtěli ušetřit a zjednodušit vývoj auta.
Beetle Design 1.4 TSi

Re: Nový Brouk - The Beetle 12 roků 2 měsíců ago #41792

• CZPoseidon
  • Fresh Boarder
To máš pravdu - ale spíš chtěli ušetřit - protože Fiat 500 má ostřikovače integrované do světlometů a VW to asi neumí, nebo nechtěl jít tímhle řešení. Myslím si, že funkčnost je v tomto případě důležitější než design a tohle je špatné řešení. Náhodou nevíš jaké by byly problémy kdyby se tam daly normální 35W? Technickou by to asi neprošlo a co polic. kontroly? Všimli by si policajti rozdíl? Nebo je to technicky udělané tak, že to prostě vyměnit nejde?

Jinak tady je můj chrobak se zimákama, včera jsem jej konečně nafotil :).

Ohledně oken jsem poslal email do Německa, tak snad mi na to odpoví - jednání v ČR se mi vůbec nelíbí :(.

cerveny_brouk.jpeg
Beetle 2012 1.4TSI SPORT - červený :)
Poslední úprava: 12 roků 2 měsíců ago od CZPoseidon.

Re: Nový Brouk - The Beetle 12 roků 2 měsíců ago #41793

• The Beetle
  • Senior Boarder
  • Obdržená poděkování 5
Myslím si, že vzhledem k tomu, že je veškerá elektronika světla pouze ve světle samotném, tak to bude všechno přizpůsobené té menší výbojce a asi bude i tvarově jiná než ta standartní, takže pochybuju, že by šla vůbec vyměnit za silnější. Je to ale jen moje doměnka.

Co teď byly ty první mrazíky, tak musím brouka pochválit za super topení. Už asi po jednom kilometru jde z ofukovačů teplej vzduch. I chladící kapalina se ohřívá velmi rychle. Cca. po 3 km už je skoro na 90 stupních. U oleje to ale trvá cca. 10 km, ale to je běžný.

Ta fotka co jsi psal se mě nezobrazuje...
Beetle Design 1.4 TSi

Re: Nový Brouk - The Beetle 12 roků 2 měsíců ago #41794

• CZPoseidon
  • Fresh Boarder
Fotka se mi nedaří přiložit a to jsem ji i hodně zmenšil. Ohledně těch světel - to máš asi pravdu, zatím to musí stačit... Mě brouk stojí v garáži, takže topení využívám jen občas, ale je fakt, že topí rychle.

Další pokus s fotkou..

Prostě to tam tu fotku nenačte, nevím kde je problém :evil: .

cerveny_brouk.jpeg
Beetle 2012 1.4TSI SPORT - červený :)
Poslední úprava: 12 roků 2 měsíců ago od CZPoseidon.

Re: Nový Brouk - The Beetle 12 roků 2 měsíců ago #41797

• tecka19
  • Fresh Boarder
Ahoj vsem.... tak po ne dlouhe dobe se opet hlasim s dalsim karambolem :-D Dneska rano pri sjizdeni na Prazskem okruhu z nakladaku prede mnou odlitlo par kamenu a jeden se trefil presne do meho celniho skla.... Chudak brouk.... takze po vymene zadniho narazniku po srazce s tramvaji ho ted pro zmenu ceka vymena celniho skla.... Jsem proste klikarka...

Re: Nový Brouk - The Beetle 12 roků 1 měsíc ago #41802

• The Beetle
  • Senior Boarder
  • Obdržená poděkování 5
Tak koukám, že to auto budeš mít průběžně stále nový, pokud to budeš takhle průběžně obnovovat... ;)

Jak je to se sklem? Mají ho na brouka normálně k dispozici?
Beetle Design 1.4 TSi

Re: Nový Brouk - The Beetle 12 roků 1 měsíc ago #41808

• tecka19
  • Fresh Boarder
Na nove sklo jsem cekala presne tyden, dnes mi slavnostne volali, ze uz prislo, muselo se objednavat, tak jsem domluvena na ctvrtek na vymenu...akorat me stve, ze ma chyba to neni, jsem pripojistena na zapujceni nahradniho auta po dobu opravy, ale udajne na celni sklo se to nevztahuje, pouze to plati pri dopravni nehode (coz neni tento pripad), zivelnou katastrofu nebo vandalismus....takze mi to zbytecne zkomplikuje situaci.... bud budu prosit kolegu z prace, aby pro me prijel a pak me zavezl nebo pojedu taxiky, coz vyjde nastejno jak denni pujcovne fabie.....

Re: Nový Brouk - The Beetle 12 roků 1 měsíc ago #41813

• Jirka-FAZER
  • Junior Boarder
  • Obdržená poděkování 2
Je to opravdu tak, na výměnu čelního skla se náhradní vozidlo nevztahuje. :(
Vygenerováno za 0.089 sekund