Vítejte, Host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Téma: Nový Brouk - The Beetle

Nový Brouk - The Beetle 12 roků 6 měsíců ago #41268

• The Beetle
  • Senior Boarder
  • Obdržená poděkování 5
Zdravím přítomné,

zajímalo by mě, zda se tady najde nějáký uživatel, co už má nového brouka? Já ho mám objednanýho
a někdy v příštím týdnu bych si ho měl vyzvednout, tak se chci zeptat, zda už má někdo nějáké osobní
zkušenosti s tímto vozem?

Jinak se jich tady do konce května v celé ČR registrovalo 63, takže pár už jich tu jezdí, i když na živo
na silnici jsem viděl jen 2x a z toho jeden na německých značkách a druhý měl převozní, tudíž zcela nové
auto.
Beetle Design 1.4 TSi
Administrátor zakázal veřejné příspěvky.

Re: Nový Brouk - The Beetle 12 roků 6 měsíců ago #41269

• Beczi
  • Administrator
  • Obdržená poděkování 8
Byl jsem s ním na předváděcí jízdě a jede se s ním moc dobře. Jaký máš objednaný motor? Já jel v 1.2 TSI, ale spíš bych volil 1.4 TSI. V ČR jich ještě moc nebude, protože je nemají skladem. Obchodník mě říkal, že nejbližší termín je někdy v září, říjnu. Na silnici jsem jej viděl taky jen jednou.
současnost: Beetle R-Line 2.0 TSI DSG 155 kW
minulost: New Beetle Turbo S 1.8T 20V 132kW (limited edition from USA)
minulost: New Beetle 1.9 TDI 66kW

Re: Nový Brouk - The Beetle 12 roků 6 měsíců ago #41270

• tecka19
  • Fresh Boarder
ahoj,
jsem tu uplne nova, registrovala jsem se, abych Ti (Vam) mohla odpovedet... Mam noveho Brouka od patku... Vymenila jsem ho za stareho, takze mam regulerni srovnani :-) a jednou vetou bych to shrnula takto: JSEM NADSENA !!! Mam teda motor 1.2 TSI, predtim jsem mela 1.6, ale vykonostne je to ted 77kW, zatimco predtim to bylo 75kW... Mam cervenou metalizu a vevnitr je cast palubni desky take v cervene, hlavne mam 18 kola, takze to vypada uplne luxusne a to dotykove radio je taky luxus....Poprve v zivote jsem pouzila 6. stupen prevodovky :-) Spotreba benzinu je taky uplne nekde jinde oproti staremu Broukovi.... a taky mam lepsi ozvuceni, takze dohromady je to auto mych snu....jeste se ale musim naucit pouzivat veskere funkce (napr. tempomat) a vsechna tlacitka....a na silnici jsem fakt kralovna.... kazdy kouka....a i v Praze na Vaclavaku se chodi na nej divat a neni jim ani blby se tlacit pres okynko, aby si prohledli vnitrek auta... trochu se ale bojim, ze muze byt snadnym tercem zlodeju, jelikoz kazdy si mysli, ze je tam vestavena navigace, pritom je to autoradio....taky soucasti byl dobijeci kabel na iphone a v prirucni zasuvce u spolujezdce je konektor na tu nabijecku, hledala jsem ho pomerne dlouho :-) a havarijni pojistka nevychazi nejak likvidacne kvuli malemu obsahu motoru...

Re: Nový Brouk - The Beetle 12 roků 6 měsíců ago #41271

• The Beetle
  • Senior Boarder
  • Obdržená poděkování 5
Díky za odpověď. Tak to jsem rád, že jsi s ním tak spojená... :)

Já jsem si tam objednal taky to lepší rádio a 18 palcová kola. Záměrně jsem nešel do výbavy "Sport", protože jsem se bál tvrdšího podovozku, i když výbava "Sport" by mě vyšla asi o 6 tisíc levněji, protože takhle jsem musel ve výbavě "Design" přiobjednávat věci co jsou ve vyšší výbavě standart. Takže komfort v Praze na 18 -tkách je bez problémů? Já objednal kola "Twister", které se mi designově nejvíc líbí, i když ta cena pneumatik je dost vysoká (5000 Kč za pneu... :S ).

Motor jsem zvolil 1,4 TSí a černou perleťovou metalízu. Takovej jako retro sporťáček... Proto jsem tam nedal ani LED - xenony, protože to pak už není moc retro... Snad už zítra nebo pozítři bude. :dry:
Beetle Design 1.4 TSi

Re: Nový Brouk - The Beetle 12 roků 6 měsíců ago #41272

• The Beetle
  • Senior Boarder
  • Obdržená poděkování 5
Máš pravdu, že tento rok se jich tady asi moc neprodá. Prý je pro ČR na letošní rok přiděleno jen 300 aut, ale já myslím, že to reálně bude mnohem méně. Pokud se nerozběhnou prodeje (čemuž zatím nic nenasvědčuje), tak to bude tak max. 150 aut. Navíc čekací lhůta 6-7 měsíců odradí většinu kupujících. Já čekám zatím jen něco málo přes 4 měsíce, protože se jim podařilo to moje auto dát prioritně do výroby, což běžně nejde, resp. jen velmi omezené množství kusů).

Aspoň to nebude hned masovka...
Beetle Design 1.4 TSi
Poslední úprava: 12 roků 6 měsíců ago od The Beetle.

Re: Nový Brouk - The Beetle 12 roků 6 měsíců ago #41273

• tecka19
  • Fresh Boarder
ja taky nemam xenony, i kdyz se mi libi.... a to kridlo vzadu se mi osobne nelibi, takze jsem rada, ze ho nemam....ale v kombinaci s tou cervenou, mam pocit, ze mam presne retro toho puvodniho Brouka... New Beetle bylo takove rozkosne mile auticko, spis budilo dojem usmevu... ale tady u toho noveho pozoruju spis respekt ostatnich, nez usmevy... a pak samozrejme patricny obdiv, ktery mi jako hrde majitelce, dela dobre... ja jsem si teda nekoupila uplne z vyroby, ale po prvnim majiteli, ktery ho strelil hned ten mesic, co si ho zapsal v technicaku a mel najeto jen 860km.... takze se mi jeste podarilo malicko usmlouvat cenu a dostala jsem se na 395 000Kc. Musela jsem na nej par dni cekat, nez se mi prevezlo z Ostravy do Prahy, ale pritom kupovane je v Auto Jarov Praha, tak mi to tak nejak secvaklo, ze to auto ten pan s vekem duchodce musel vyhrat... nevzpominam si presne, na co to byla soutez, ale bezela v televizi a hralo se asi o deset cervenych Beetlu prave...mozna Nescafe... a uplne to do sebe zapada...ze si akorat prijel do Prahy prebrat vyhru, odjel s ni nekam na konec Moravy a okamzite to auto prodal.... mne :-)

Re: Nový Brouk - The Beetle 12 roků 6 měsíců ago #41274

• The Beetle
  • Senior Boarder
  • Obdržená poděkování 5
Tak to jsi to dobře koupila. Podobný nebo skoro stejný je i v AAA, tak jsem si říkal, že je divný, že někdo prodává nový auto...

www.aaaauto.cz/cz/vw-beetle/car.html?id=...&make=131&model=1022

A jak to funguje s těma velkejma kolama v tý Praze? Někde psali, že tomu trochu bouchá zadní náprava, i když hlavně
u tý verze sport, která má tužší tlumiče.
Beetle Design 1.4 TSi

Re: Nový Brouk - The Beetle 12 roků 6 měsíců ago #41275

• Beczi
  • Administrator
  • Obdržená poděkování 8
Tak ten tvůj červený jsem dával i já na Facebook klubu do inzerátu. Majitel mě jej nabízel také. Je to výhra z Nescafé. Já soutěžil a nevyhrál nic :D . Je dobře vybavený, hlavně to audio Fender musí hrát skvěle. Snad dojedeš na nějaký sraz a budu si ho moct poslechnout.

Jinak já uvažuji časem o té verzi Sport v bílé barvě. Ještě uvidím jak to dopadne. Buď 1.4TSI z ČR a nebo 2.0TSI z USA.
současnost: Beetle R-Line 2.0 TSI DSG 155 kW
minulost: New Beetle Turbo S 1.8T 20V 132kW (limited edition from USA)
minulost: New Beetle 1.9 TDI 66kW

Re: Nový Brouk - The Beetle 12 roků 6 měsíců ago #41276

• tecka19
  • Fresh Boarder
Tak ten Brouk z Acek je ten samy od toho pana a hlavne ten inzerat uz je neaktualni, jelikoz auticko je uz moje :-) Fakt nechapu, proc ten inzerat nestahli, rikali, ze ho stahnou uz tehdy, kdyz jsem na nej skladala zalohu.... ja si to fakt myslela, ze je to ta vyhra z Nescafe, uplne vsechny indicie tomu odpovidaly....

kola 18nactky super, ja nepozoruju nic, co by mi v Prazskem provozu melo vadit.... predtim jsem jezdila na 17nactkach.... spis jsem se lekla toho, jak se ten novy Brouk oproti tomu starsimu ridi tak nejak podezrele snadno, ze ani nemusim tolik slapat na pedaly...nevim, jsem holka, takze asi tolik jizdni vlastnosti popsat nedokazu, ale mam pocit, ze to auto se ridi proste podezrele snadno.... a ma strasne sexy zvuk motoru... mi prijde :-)

No a to ozvuceni Fender je fakt bomba.... na maximum jsem to jeste nezkousela, protoze by mi to asi utrhlo usni bubinky.... a hraje to nadherne ciste.... ja nic tkaoveho predtim neznala, takze me trosku udivil ten obrovsky reproduktor vzadu v kufru... jo a teda dalsi vyhoda znacna je, ze ten novy Brouk ma viditelne vetsi kufr !

A jako mensi nevyhodu vnimam fakt, ze vicko od benzinove nadrze se otevira normalne zvenku, takze prakticky kdokoli si jej muze otevrit a odsat benzin.... tohle me trosku znervoznuje, vyhovovalo mi ovladani zevnitr....

na sraz nejaky, kdyz mi to vyjde, mozna prijedu... ja hodne bouram, takze jsem nejela na sraz vetsinou z toho duvodu, ze jsem mela vzdy odrene blatniky, takze s tim bych asi velkou paradu neudelala.... ale na druhou stranu jsem s tim New beetlem moc pozorna nebyla a ucila jsem se na nem dva roky ridit, takze doufam, ze sve zkusenosti ted zurocim tak, abych nebourala s tim novym... byla by to skoda, i kdyz velka pojistka to jisti...tak kdyz se zucastnim, tak samozrejme rada predvedu :-)

Re: Nový Brouk - The Beetle 12 roků 6 měsíců ago #41277

• The Beetle
  • Senior Boarder
  • Obdržená poděkování 5
To víčko nádrže by mělo fungovat tak, že pokud jsou otevřený dveře, tak jde normálně vycvaknout a jakmile se vůz zavře, tak by to jít nemělo. Pokud to jde otevřít i po zavření centrálu, tak by to byla dost nevychytávka... :ohmy:
Beetle Design 1.4 TSi
Následující uživatel poděkoval: tecka19
Vygenerováno za 0.104 sekund