Vítejte, Host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Téma: Nový Brouk - The Beetle

Re: Nový Brouk - The Beetle 12 roků 5 měsíců ago #41394

• Beczi
  • Administrator
  • Obdržená poděkování 8
Tak Fender audio bych si rád poslechl. Sám mám v autě originál prémiové audio Monsoon (zesilovač, 8x repro), které se dávalo jen do verze Turbo S. Mohli by jste všichni dorazit na sraz 1. září do Habrovan (newbeetleclub.cz/forum/7-akce-srazy-a-vy...r-2012-habrovany-1-9) . Domluvil jsem z autopůjčovny, že nám zapůjčí dva nové Beetle. Možná bych si vzal jednoho z nich. Tak by se těch nových mohlo sjet víc a k tomu spousta New Beetlů.
současnost: Beetle R-Line 2.0 TSI DSG 155 kW
minulost: New Beetle Turbo S 1.8T 20V 132kW (limited edition from USA)
minulost: New Beetle 1.9 TDI 66kW
Administrátor zakázal veřejné příspěvky.

Re: Nový Brouk - The Beetle 12 roků 5 měsíců ago #41396

• minicooper
  • Junior Boarder
  • Obdržená poděkování 1
No ja tam pojedu, s tim pocitam... :-)
Následující uživatel poděkoval: Beczi

Re: Nový Brouk - The Beetle 12 roků 5 měsíců ago #41399

• The Beetle
  • Senior Boarder
  • Obdržená poděkování 5
Sraz - Já možná budu v tom čase na dovolený, tak zatím neslibuju nic.

Minicooper - Ta 1,2 TSi je pro běžný ježdění určitě dobrá volba. Vychází to nejlíp z pohledu pořizovací cena/spotřeba a jezdí to příjemně. Já jí zkoušel právě v tý nový Jettě a bez problémů na to auto stačila. Snad akorát zrychlení na 6 -tku třeba ze stovky by mohlo být lepší, protože trvá několik sekund než to začne něco dělat, ale stačí podřadit a pak je to OK. Mě by stačila taky bez problémů, ale taky jsem se trochu bál tý poruchovosti, protože těch závad měla na můj vkus víc než dost, ale snad už to bude teď u novějších verzích pořešený + to, že VW tam dává jiný komponenty než Škodovka (kde odcházely rozvody, škrtící klapky, turba...). Každopádně bych řekl, že ta 1,2 TSi má tak o 0,5 až 1 litr menší spotřebu než 1,4 TSi a ve městě ten rozdíl bude ještě větší (tam tak 1 - 2 litry).
Beetle Design 1.4 TSi

Re: Nový Brouk - The Beetle 12 roků 5 měsíců ago #41400

• minicooper
  • Junior Boarder
  • Obdržená poděkování 1
No jak říkám, my s Broukem najedeme tak 10 tis za rok takže předpokládám že mimo servisních prohlídek a výměn o bude bez poruch. Celkově spolehlivost VW (Škoda, Audi a VW) je skvělá.
Jinak jak jste na tom se spotřebou? Na mě je tedy sakra vysoká - skoro 9 litrů. Mám zatím najeto něco přes 400 km. Kdy Vám to začalo padat a o kolik??
Kdybych se dostal nekam mimo město klidnou jízdou na 6 a po městě do 7 litrů tak bych byl spokojenej.

Re: Nový Brouk - The Beetle 12 roků 5 měsíců ago #41402

• The Beetle
  • Senior Boarder
  • Obdržená poděkování 5
Já s tou jettou 1.2 Tsi měl spotřebu mimo město tak někde mezi 5-6 litry při klidnější jízdě. Dálnice tak 6-8 podle stylu jízdy a město asi 7-8 litrů.

U mojí 1.4 TSi byla spotřeba úplně na začátku kolem 8 litrů, ale to vycházím jen z údajů palubního počítače. Ale pokud jsem na to trochu šlápnul, tak to vylítlo i k 10 litrům.

Celkově ale za celou první nádrž, co jsem měřil přesně to bylo 7,4 litru (to už jsem měl ale cca. 500 km najeto), další pak 6,8 a teď naposled dokonce 6,3 litru. Ale jezdím v podstatě jen dálky a v dobrým režimu jízdy. Po městě to žere docela dost (cca. 8-10 litrů) a dálnice podle rychlosti mezi 6-8 litry (samozřejmě při dvoustovce to tam hrne o dost víc).

Nyní mám najeto asi 3500 km a nejvíc to spadlo během těch prvních asi 2000 km, ale i teď to stále padá. Prodejce říkal, že mi to spadne o 2-3 litry oproti úplně novýmu a tomu jsem nevěřil. Teď to ale vypadá, že pokud na začátku byla spotřeba kolem 8 litrů, tak bych se po zajetí mohl i na těch 6 dostat, takže ty 2 litry by to mohlo udělat. Jak jsem ale psal, jezdím hlavně v mimoměstkým režimu a dlouhý vzdálenosti.

Zajímavý je, že klesá i maximální okamžitá spotřeba. Když tam dám plnej plyn, tak na začátku to ukazovalo obludných 33-35 litrů a nyní už "jen" cca. 25-27 litrů, takže i ty okamžitý maximální spotřeby hodně klesly.
Beetle Design 1.4 TSi
Poslední úprava: 12 roků 5 měsíců ago od The Beetle.

Re: Nový Brouk - The Beetle 12 roků 5 měsíců ago #41404

• minicooper
  • Junior Boarder
  • Obdržená poděkování 1
No je fakt že prvních pár km bylo dost strašidelnejch a ta spotřeba byla šílená ale už to mírně asi padá. Ja osobně tipuju, že to opravdu o ty dva litry pujde dolu.
Mám Golfa VI v TDI a spotřeba mi klesá stále dolu a to jsem ted na 20 tis km. Měl jsem na začátku před 9 a ted mám už 7.1L

škoda, že s ním nejezdím více, moc mě to auto baví... :-)

Re: Nový Brouk - The Beetle 12 roků 5 měsíců ago #41409

• Shame
  • Fresh Boarder
musim povedat, ze ja si najviac cenim toho priplatkoveho FENDER audio - ma to krasny zvuk, az som neveril ze sa nieco take da urobit :)

Re: Nový Brouk - The Beetle 12 roků 5 měsíců ago #41414

• minicooper
  • Junior Boarder
  • Obdržená poděkování 1
Já mám radio 310 a musím říct že hraje dobře... kdybych ale nepotřeboval do Brouka dávat do kufru stále kočárek tak bych tam dal Fender taky. Bál jsem se toho že by se tam pak nevesel a brouk by mi byl na nic.
Jinak včera jsem mu prvně na kousku dálnice prohnal krovky a na 6st při necelých 4 tis ot jel 170. pak nějaké ty ostré zatáčky a fakt sedí jako přibitý.

Re: Nový Brouk - The Beetle 12 roků 5 měsíců ago #41418

• tecka19
  • Fresh Boarder
Ahoj po dlouhe dobe :-) zpet z dovolene a v plnem pracovnim nasazeni, nemela jsem moc cas to tady sledovat, kazdopadne vitam nove Brouky v silnicnim provozu :-) ja uz mam najeto pres 3 500km a auto me bavi cim dal vic ! Konecne jsem taky prisla na vsechny moznosti toho uzasneho radia a Fender bych rada na srazu predvedla, ale bohuzel mi to kvuli dalsi dovolene neklapne, skoda.... kdyby to bylo o tyden pozdeji, jedu hned.. navic mam kousek odtud rodinu, protoze jsem puvodem z Moravy, tak jsem to mohla spojit... Taky mam rodinu v Letonicich a tam je taky jeden Broukar s cernym New Beetlem, jak jsem si vsimla... kdyz jsem tam jeste jela s tim svym, spousta protijedoucich aut me zdravila v domneni, ze se jedna o toho kluka :-)

Kazdopadne k tomu oknu u ridice... porad mi to blbne pri zavirani, ze mi to zajizdi samovolne dolu, zavrit to centralem je temer nadlidsky vykon a taky jsem si v posledni dobe vsimla, ze pri startovani mi to okno u ridice po zavreni dveri nevyjede uplne nahoru, ale je tam drobna skvirka, kterou pak musim zavrit rucne... udelalo mi to tak uz nekolikrat, vsimla jsem si toho diky tomu, ze jezdim denne kousek po dalnici, takze slysim pak logicky hluk a diky tomu poznam, ze to okno neni dovrene.... podle me je to asi fakt na reklamaci.... jenze treba dnes jak naschval nic, okno se dovrelo a zajizdelo normalne bez vraceni zpet, tak jsem z toho fakt zmatena...abych pak nedojela do servisu a pri naslednych ukazkach se zadna z uvedenych zavad jak naschval nestala...

a jinak k te spotrebe, moc to nesrovnavam, ale kdyz jsem to zezacatku merila, tak mi to vychazelo kolem 8 litru a to jezdim hodne po meste a po dalnici kolem 150km/h, takze pretacim otacky... oproti staremu Beetlu je to pro me docela uspora, tam mi to vychazelo minimalne 10 a kolikrat az 12.

Re: Nový Brouk - The Beetle 12 roků 5 měsíců ago #41419

• The Beetle
  • Senior Boarder
  • Obdržená poděkování 5
Ahoj po dovolený. :)

Když to okno přestane vyjíždět po zavření nahoru, tak to jde vyřešit restartováním řídící jednotky motorku a to se dělá tak,
že se v horní poloze okna podrží knoflík stahování směrem nahoru 2 sekundy, pak pustí a ještě jednou se zmáčkne. Pak to zas funguje do doby, než se okno stáhne a nevyjede, čímž se to rozhodí a musí se to dělat znovu... :unsure:

Ale jak jsem psal, je potřeba vyměnit celou stahovačku vč. motorku+řídící jednotky. V pátek by mě to měli vyměnit, tak uvidíme, zda na 3 pokus už to opravdu opraví.
Beetle Design 1.4 TSi
Poslední úprava: 12 roků 5 měsíců ago od The Beetle.
Vygenerováno za 0.109 sekund