Vítejte, Host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Téma: Nový Brouk - The Beetle

Re: Nový Brouk - The Beetle 12 roků 5 měsíců ago #41474

• The Beetle
  • Senior Boarder
  • Obdržená poděkování 5
Já co jsem měl zkušenost s tou jettou s 1,2 TSi, tak mimo město cca. 5,5 - 6,5 litru při běžné jízdě, město cca. 7 - 8 litrů.

U 1,4 TSi mám teď mimo město dlouhodobě něco mezi 6 - 6,5 litrama, když nějak neblázním a jedu normálně a ta 1,2 TSi musí brát určitě o něco míň. Dokonce když jedu někde zadem přes vesnice na pohodu, tak jsem byl už i pod 5,5 litrama, což už docela jde. :)

Najeto mám asi 5800 km...
Beetle Design 1.4 TSi
Administrátor zakázal veřejné příspěvky.

Re: Nový Brouk - The Beetle 12 roků 5 měsíců ago #41478

• minicooper
  • Junior Boarder
  • Obdržená poděkování 1
No tak snad to tak bude pro mě je to tak trochu spíše Sci-fi spotřeba 7 litru aktuálně je tam dlouhodobý průměr 8,8L, Jinak má najeto asi 700 km tak snad to brzo spadne.
Je ale fakt že ta spotřeba padá pořád ted mám na Golfu VI najeto 22 tis a spotřebu mam dlouhodobě na 6,8L a na začátku jsem měl průměr 9,3L což je skoro 2,5 litru mín po zajetí a což se mi skoro ani nechce zdát, že by to bylo tolik, ale jezdím porad stejně..

Re: Nový Brouk - The Beetle 12 roků 5 měsíců ago #41479

• The Beetle
  • Senior Boarder
  • Obdržená poděkování 5
To bude dobrý. Já už teď překonal 6 tisíc km a stále to jde dolů. Teď už jsem dvakrát tankoval
s průměrem kolem 6 litrů, takže na nádrž ujedu bez problémů 800 km a ze začátku jsem ujel jen 600 km.

Chce to někam pořádně projet (třeba na dovolenou), aby si ten motor pořádně sednul a najel alespoň
3 tisíce kilometrů, aby byl trošku zajetej. Mě to na minulým autě taky prvních cca. 30 tisíc stále padalo
dolů, takže při 700 km to je ještě úplně syrovej motor... Navíc pokud se s tím jezdí hlavně na malý
vzdálenosti nebo město, tak to na to zajetí není úplně ideální a asi si to bude sedat delší dobu.
Beetle Design 1.4 TSi

Re: Nový Brouk - The Beetle 12 roků 5 měsíců ago #41487

• tecka19
  • Fresh Boarder
Ahoj zase po delsi odmlce :-)

Ja mam najeto zatim pres 4 000 km a prumernou spotrebu pres 8 l, ale rozhodne nejsem ridicka, ktera si spotrebu hlida, jezdim asi dost neekonomicky :-)

Jinak jsem chtela rict, ze jsem v sobotu byla v Auto Jarov kvuli tomu oknu u ridice a budou mi to taky komplet menit, hned poznali, ze se jedna o chybu, tak ted cekam na nahradni dily, ktere na to objednali.... rikali, ze nema smysl hledat, kde je chyba, kdyz je to v zaruce, tak to vymeni komplet, ze se bohuzel obcas nejaka ta chyba u takhle novych aut stava...

A zimni kola a pneumatiky me taky celkem desi, kolik si mam odlozit... zatim jsem to neresila, ale bylo mi doporucene na zimu poridit kola 16, zatimco na leto mam ty 18....

Re: Nový Brouk - The Beetle 12 roků 5 měsíců ago #41512

• Beczi
  • Administrator
  • Obdržená poděkování 8
Tak mě napadlo, kdyby se někomu z vás chtělo, můžete tu závadu ze stahováním okna napsat zde: newbeetleclub.cz/forum/37-exterier ... kdyby to někdo další hledal. Díky
současnost: Beetle R-Line 2.0 TSI DSG 155 kW
minulost: New Beetle Turbo S 1.8T 20V 132kW (limited edition from USA)
minulost: New Beetle 1.9 TDI 66kW

Re: Nový Brouk - The Beetle 12 roků 4 měsíců ago #41560

• Beczi
  • Administrator
  • Obdržená poděkování 8
Přes víkend jsem měl půjčeného Beetla a jezdilo se s něm skvěle. Motor měl 1.2 TSI a výkonově dostačující. Dalo se s ním jezdit za 5,5 až 6,5l/100 km. Při sportovní jízdě si vezme max 8l/100 km. Najeto měl asi 8tis km, takže už mírně zajetý. Byla to verze Design a nic mě v ní nechybělo. Jediný problém byl s dovíráním okýnka, jak už jste tu několikrát řešili a pak se mě zdálo, že byl dost daleko na dosah bezpečnostní pás. Podvozek nebyl tak tvrdý jak u mého New Beetle, ale v prudkých zatáčkách myslím že New Beetle sedí líp na silnici. Každopádně jsem z toho auta nadšený :side:
současnost: Beetle R-Line 2.0 TSI DSG 155 kW
minulost: New Beetle Turbo S 1.8T 20V 132kW (limited edition from USA)
minulost: New Beetle 1.9 TDI 66kW
Poslední úprava: 12 roků 4 měsíců ago od Beczi.

Re: Nový Brouk - The Beetle 12 roků 4 měsíců ago #41561

• The Beetle
  • Senior Boarder
  • Obdržená poděkování 5
Ahoj,

tak jsem zpět z dovolené. Proháněl jsem auto v zatáčkovitých silničkách Chorvatska a mile mě překvapilo
jak drželo. Jednoznačně bylo rychlejší než ostatní běžná auta. Dokonce i pneumatiky co mám na autě
(235/45 R18 od Continentalu) vykazovali docela netradiční vlastnost běžných gum a to, že se dost zahřívali
a díky tomu velmi dobře drželi a auto se chovalo skoro jak motokárka.

Pásy jsou umístěné dále, ale ještě na ně jde dosáhnout běžným pohybem (ne jako u Sciroca, kde to jde jedině
spodním pohybem ruky) a navíc mě se stává, že se pás zachycuje o to kolečko sedadla pro nastavení sklonu
opěradla a díky tomu ho mám po ruce.

Podvozek je u 1,2 TSi nejměkčí. U vyšších motorizací je trochu tvrdší a pokud tam dá člověk osumnáctky, tak
už je to tvrdý tak akorát (aby to drželo a bylo to ještě snesitelný pro běžnou jízdu).
Beetle Design 1.4 TSi

Re: Nový Brouk - The Beetle 12 roků 4 měsíců ago #41619

• tecka19
  • Fresh Boarder
Zdravim,
tak ja uz mam s novym Brouckem za sebou prvni dopravni nehodu :-( V patek odpoledne me zezadu naborila tramvaj na Praze 5, kdyz jsem musela dat prednost na krizovatce chodcum na prechodu, takze jsem auto musela odevzdat do servisu a ted mi nezbyva nic jineho, nez cekat na opravu.... zprocesovani cele tehle zalezitosti v pripade nehody s DPP je rozhodne casove narocna zalezitost.... akorat pri pohledu na znicene par mesicu stare auto jsem se na miste neubranila slzam :-(

Re: Nový Brouk - The Beetle 12 roků 4 měsíců ago #41621

• The Beetle
  • Senior Boarder
  • Obdržená poděkování 5
Tý jo. Tak to ti dlouho nevydržel... :dry:

To je škoda. Alespoň, že se ti nic nestalo.
Máš ještě toho druhýho, aby jsi měla čím jezdit? A jak je to hodně poškozený?
Beetle Design 1.4 TSi

Re: Nový Brouk - The Beetle 12 roků 4 měsíců ago #41623

• minicooper
  • Junior Boarder
  • Obdržená poděkování 1
Tak to je pekná škoda, to já tho naeho opatruju jako oko v hlavě ale je jasný že se to stane hned.. a cí to byla vina? Hlavně aby to dobře opravili, klidne sem hod foto..
Já jsem čím dál více spokojený, respektive se ho nemužu nabažit... :-)

Najeto máme 2tisíce což je málo ale tak ho nemáme ani dva mesíce...
Vygenerováno za 0.061 sekund