Vítejte, Host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Téma: Nový Brouk - The Beetle

Re: Nový Brouk - The Beetle 12 roků 6 měsíců ago #41326

• The Beetle
  • Senior Boarder
  • Obdržená poděkování 5
Ahoj, já u Loudy byl taky v únoru, ale tam mě řekli, že minimálně 6 měsíců čekací lhůta. Tak nakonec OlfinCar slíbil 4 měsíce a s týdením zpožděním to dodržel. Navíc dali i docela zajímavou slevu.

Poslední týdny čekání jsou nejhorší... :-)

Čím víc s ním jezdím, tím mě to auto víc baví. Skvělej podvozek, motor, vše kvalitně udělaný... Prostě pecka.
Navíc i cenově oproti Golfu se stejným motorem a výbavou tak o cca. 80 tisíc levnější, což je skoro podivný, když
se jedná o kusově méně vyráběný vůz (cenu myslím hlavně u motoru 1,4 a 2,0).
Beetle Design 1.4 TSi
Administrátor zakázal veřejné příspěvky.

Re: Nový Brouk - The Beetle 12 roků 6 měsíců ago #41327

• minicooper
  • Junior Boarder
  • Obdržená poděkování 1
No to fakt nechápu já na to tlačím jako blázen ještě jsme jejich firemní zákazník a je to prostě pul roku. Slevu jsem dostal taky dobrou dokonce jsem nahlédl do systému že na mém vozu jim zůstalo asi 5. tis a to z toho ještě hradí předprodejní servis asi 3.500,- Takže na něm fakt nemají nic. Ale jak to bylo u tebe s tou zárukou? Já po nich chci taky zdarma 5 let záruky, prý to ted jde na Golfy ale podle mě ti to Olfincar udělal i na Beetle. Tak to chci taky....
No jsem už vyloženě nedočkavej jako blázen.

Celková cena u mě není úplně nízká ale pořád si myslím že to jde. Slevu jsem dostal 37 tisíc....
Zeptám se jaký tam máš zabezpečení? Vypínač, Construct, nebo GPS?

Měl jsem na Golfu Construct a dobrý ale spíše bych tam dal vypínač....

Re: Nový Brouk - The Beetle 12 roků 6 měsíců ago #41328

• The Beetle
  • Senior Boarder
  • Obdržená poděkování 5
Já mám s Loudou relativně špatný zkušenosti už z minula. Chtěl jsem od nich předtím kupovat Jettu (asi za 600 tisíc)
a tak jsem chtěl vědět zda mi dají nějákou slevu a málem mě "vyhodili" jako, že jsem si vůbec dovolil se na něco takovýho zeptat, tak jsem si říkal, že u nich už fakt nic nekoupím. Navíc přístup servisu a odbornost těch lidí na mě taky neudělala moc dobrej dojem (myslím Loudu v Pardubicích). Na druhou stranu zase na předvedení i vyzkoušení mě auto ochotně půjčili, takže neříkám, že jsou úplně špatný, nicméně ten Olfincar je podle mě o dost lepší ve všem. Mají dobrý lidi na servisu, stálým zákazníkům dávaj super slevy z nových aut i servisu a hlavně se fakt snažej udělat vše k co největší spokojenosti.

Jinak to dodání za 4 měsíce bylo jen na moje "VIP" auto, standartně maj taky většinou těch 5-6 měsíců. I tak to ale prý dokážou protlačit o něco dřív, protože maj asi větší páky na importéra než má Louda - zřejmě je to menší dealer.

Ta záruka je zprostředkovaná a je od externí firmy. VW jako takový má 2 roky bez omezení kilometrů a k tomu lze přikoupit
záruku další 3 roky nebo 200 tisíc km. K dražším autům to i dávaj zadara a s příplatkem 3 tisíce to je na celkově 5 let a bez omezení kilometrů - to jsem si dal já (ty 3 tisíce navíc mě nezabijou). Je to stejný produkt jako na toho golfa jak jsi psal a na Beetla to jde bez problémů taky.

Zabezpečení krom toho co se dává z fabriky mám navíc ten Construct. Moje auto bylo první oficiální na který to montovali. Předtím to zkoušeli na nějákým testovacím a tam jim ten zámek nějak nesednul a museli ho ještě upravovat a já dostal už ten odladěný stav a je to pěkně udělaný. Je to z boku, ale na dosah ruky a zároveň s bokem střední konzoly, takže to nikam netrčí. Jsem rád, že to není v manžetě řadící páky, protože tam by to bylo asi dost bez vůle a ta manžeta by se mohla trhat.

Ještě uvažuju o nějákým alarmu co umí poslat polohu auta a další údaje a lze některý věci ovládat přes telefon (např. od Jablotronu), ale zatím jsem se k tomu ještě nedostal.

Trochu mi vadí, že tam nešel místo Constructu dát Defen-Lock (ty to na Beetla nedělaj a prý ani nebudou), protože ty k instalaci nabízej svoje pojištění, kdy při krádeži vyplatí jednorázově pojistnou částku (která může být i několik set tisíc),
což by v případě odcizení kompenzovalo všechny případné ztráty z běžného pojištění (spoluúčast, ztráta hodnoty atd.).

Vypínač je dobrej, ale chce to aby to udělal někdo šikovnej a dobře to začlenil do elektroinstalace, protože přerušení některejch obvodů (třeba při zapomenutí ho zapnout) může mít negativní vliv na některý další věci. Myslím třeba to, když si tím někdo vypne čerpadlo na benzín a pak to zapomene zapnout a motor může třeba poškodit katalyzátor nebo jiný věci, co už jsem taky viděl.... :-)
Beetle Design 1.4 TSi
Poslední úprava: 12 roků 6 měsíců ago od The Beetle.

Re: Nový Brouk - The Beetle 12 roků 6 měsíců ago #41330

• minicooper
  • Junior Boarder
  • Obdržená poděkování 1
Louda Podebrady je nejhorsi autoservis co jsem kdy v zivote zazil, nic horsiho snad neexistujeme. Drive jsem tam sve lidi posilal na servis cca 15 aut ale dneska uz ne. Napriklad 4 mesice mi dodavaji plast okolo mlhovky na Golf VI a jeste ho nemam. Atd... Sileny
Dostal jsem ale 8% slevu coz je slusny.

Servis a celkove kvalita a pristup je nejhori co si lze v dnesni dobe predstavit. Auto si tam uz nikdy nekupim.
Jinak pry Beetle s 1.4tsi lze dnes dodat za 3 mesice. Pry po tydnu od zadani to jde na vyrobu. Nejhure jsou pry 2.0 tdi a nektere vybavy na 1.2tsi.

Dneska je zaruka uz pry i od primo VW je to novinka asi 14 dnu zpet... Ale chteji za 4 roky a 80 tis km nejakych 8.900 Kč
Na 3 roky a 30 tis chteji 3.000 kc.

Tajnej vypinac mam i na Golfu VI to jedine snad udelali asi fakt dobre. Nerozsviti se kontrolky a tudiz nenastartujes.
Asi touto cestou pujdu i na Beetle. Ale jeste asi uvidim. Nemyslim si ze by se to melo hned kras tech aut je malo a na dily to asi nikdo chtit nebude. Ale pro jistotu ze?

Jinak v patek dorazil muj kousek do Lyse nad Labem do Celniho skladu tak pristi tyden by mel byt...

Re: Nový Brouk - The Beetle 12 roků 5 měsíců ago #41350

• minicooper
  • Junior Boarder
  • Obdržená poděkování 1
Tak už je doma, brouk jeden, máme z něj velkou radost :-)
Jen co mě docela mrzí že:

i když mám dešťový senzor a asferické prostřední zrcátko, tak automaticky taky nezapíná xenonky ale musím si ručně světla přepínat... přitom i u golfa, ze kterého jsme vycházeli to tak mel že pokud je toto zrcátko se senzorem tak se i zapínají světla automaticky - to je zklamání.

co ale naprosto nepochopím je že nemá synchronizaci pravého a levého zrcátka - to znamená mám- li otočeno na levé zrcátko natáčí se mi i pravé zrcátko, mám-li otočeno na pravé tak se natáčí pouze to pravé.
Funguje to takhle snad u všech aut co jsem měl :-( mám ještě Golfa VI v kombi a vycházel jsem z funkcí co má on ale tady je brouk značně NA FUNKCÍCH OČESANÝ.

Jinak i přes to že mám palubní počítač plus tak si nellze v menu nastavit zamykání a odemykání po rozjezdu a další veci jako rovněž u golfa ale musím s tím na nastavení do servisu přes čtečku.

Takže shrnuto, spokojenost že je doma ale malé zklamání z chybějících pro me již naprosto základních funkcí a to mám Design a téměř mimo střechy a par drobností plnou výbavu... nebo máte někdo tio co se s tím dá udělat a kde je chyby nebo to mám jen tak já?

Re: Nový Brouk - The Beetle 12 roků 5 měsíců ago #41352

• The Beetle
  • Senior Boarder
  • Obdržená poděkování 5
Máš pravdu, že tyhle funkce to nemá. Mě to naštěstí ani nevadí, protože je moc nepoužívám. Centrál si nastavím tak jak chci u novýho auta a pak už to neměním, zrdcátko díky docela velkýmu zobrazovacímu úhlu jsem od původního nastavení už neměnil a kdyžtak upravuju jen pravé při couvání, kde hrozí odření liťáku, třeba od obrubníku.

Pravda je, že některý věci tam ani nejdou dát jako např. parkpilot, nezávislé topení nebo zadní kamera, což golf může mít, ale jinak mi to příjde celkem funkčně dobře sladěný a s radiem RCD 510 nebo vyšším mi to vyhovuje jak to je.

Jestli jsi na to ale byl zvyklej, tak je to holt daň za tohle auto... ;)

Já mám zase radost, že spousta věcí funguje o dost líp než u Golfa. Např. skoro žádnej aerodynamickej hluk ve vysokejch rychlostech (což jsem čekal díky těm bezrámovejm sklům), nešpiní se boční okna a už vůbec ne to zadní při dešti (u golfa se musí stále stírat) atd. Příjde mi i lepší podvozek v tom, že to líp reaguje na příčné změny směru a i podélně to je takový stabilní, golf víc "poskakuje" na příčných nerovnostech. Ale to asi bude záviset na kolech a dalších věcech, protože nejdřív mě to přišlo horší, než jsem zjistil, že mi to v servisu značně přehustili a po nastavení správného tlaku to už začalo být ono. Každopádně na dlouhý cestování mi to příjde oproti golfu příjemnější, což jsem taky úplně nepředpokládal.

Stahování bočního okna ti funguje bez problémů nebo z tý spodní polohy to nevyjíždí až nahoru? Mě budou muset asi měnit řídící jednotku ve dveřích...
Beetle Design 1.4 TSi
Poslední úprava: 12 roků 5 měsíců ago od The Beetle.

Re: Nový Brouk - The Beetle 12 roků 5 měsíců ago #41370

• minicooper
  • Junior Boarder
  • Obdržená poděkování 1
No ono jde o to že se na tom autě střídám s manželkou takže to přenastavujeme často, pokud s tím člověk jezdí sám je jasný že to člověk jednou nastaví a je klid.
Mě to spíše udivilo z toho pohledu že u Golfa to beru jako standard a samozřejmost a včera jsem opět koukal a fakt není nikde v konfigurátoru možnost automatických světel a tech zrcátek.
Rádio jsem zvolil RCD310, prostě nechci, aby se díky velký obrazovce někdo podíval dovnitř.

Co mě ale mile překvapilo bylo jak Beetle drží na mokru, teď jak byly ty lijáky tak jsem ho celkem zkoušel a držel jako přibitej. Je to sice tvrdší podvozek než u Golfa ale mám to tak radši, do Francouze bych nesedl. U MINI to bylo podobné a také moc super.
Jinak je fakt že vůbec jako takovej se ten zadek nešpiní, nevím jak je to možný ale i při lijáku bylo zadní okno suchý a čistý.

Jinak stahování je O.K. ale už se mi také stalo, že se v polovině vrátilo ale při dalším pokusu to šlo O.K.
Budu to dál zkoušet a pokud by to zlobilo tak to budu řešit.

Jinak stále obrovská radost a líbí se mi čim dál víc. Pěkně je udělaná i ta mlhovka vzadu, škoda jen že nesvítí obě strany. Je to vychytaný autíčko a zatím panuje nadšení, tak to snad tak zůstane a potvrdí se mi kvalita VW.

Re: Nový Brouk - The Beetle 12 roků 5 měsíců ago #41376

• The Beetle
  • Senior Boarder
  • Obdržená poděkování 5
Tak super. :)

Já to mám teď ještě v servisu na odstranění té závady s bočním oknem (zatím to dělali všichni brouci co jsem zkoušel)
a ten tvůj zřejmě nebude vyjímkou (ze začátku mi to taky někdy fungovalo a někdy ne), ale jak se zdá, tak to bude nějáká
větší nevychytávka než se zdálo, protože asi nepomohla ani výměna řídící jednotky a řeší to s výrobcem. Tak jsem zvědavej
zda to opravdu opraví.
Beetle Design 1.4 TSi

Re: Nový Brouk - The Beetle 12 roků 5 měsíců ago #41378

• minicooper
  • Junior Boarder
  • Obdržená poděkování 1
Tak to dej vedet jak jsi dopadnul a jak to vyresili. Bude to asi problem vyrobni a globalni.
Me to tedy udelalo pouze jednou a od te doby nic. Dnes jsem to zkousel a dokonce za jizdy na kostkach a ok
Tak snad budu mit stesti a nebude se me tato zavada tykat. Nechapu jak podobna vec projde do vyroby.
Na co testujou? Tisice km v pousti, snehu atd??

Re: Nový Brouk - The Beetle 12 roků 5 měsíců ago #41379

• Beczi
  • Administrator
  • Obdržená poděkování 8
Jak vás tu tak čtu, tak bych toho svého čím dál víc vyměnil za nového :) . Po prázdninách letím do USA, tak tam prozkoumám místní trh. Nabízí tam ale jen 2.5L a nebo 2.0TSI. Zajímalo by mě, jestli VW přijde ještě s dalšími motory do Beetla. Na podzim má vyjít VW Up! na CNG. Ale bude Brouk na CNG? V CNG je budoucnost ... spotřeba okolo 0,7,-Kč/km nezní špatně. A elektromotor? Zatím je jen koncept na elektřinu e-bugster, ale kdoví jestli jednou půjde do prodeje. VW Up! na elektřinu slibovali tento rok na podzim a nějak se o tom přestalo mluvit. Pořád mě láká ale ten motor 2.0 TSI. Ale zajímalo by mě, jak to jede a jaký to má zvuk. Jel jsem jen v té 1.2TSI a bohatě to stačilo.

Jak jste psali o tom dešti a že je zadní sklo suché, tak to samé je i u New Beetle. Ten nemá zadní stěrač a to díky aerodynamice. Má to tak i třeba starší Seat Cordoba.
současnost: Beetle R-Line 2.0 TSI DSG 155 kW
minulost: New Beetle Turbo S 1.8T 20V 132kW (limited edition from USA)
minulost: New Beetle 1.9 TDI 66kW
Vygenerováno za 0.111 sekund