Vítejte, Host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Téma: Nový Brouk - The Beetle

Re: Nový Brouk - The Beetle 12 roků 5 měsíců ago #41382

• The Beetle
  • Senior Boarder
  • Obdržená poděkování 5
Co jsem se díval, tak ani v Americe (na jejich poměry) není Beetle úplně nejlevnější. Je asi o 3 až 4 tisíce dražší než Jetta a když se započtou náklady na dopravu atd., tak si myslím, že i tady půjde se slevou apod. sehnat za podobný peníze. Ale jestli tam máš nějáké dobré kontakty, tak se třeba pletu... ;)

Dvoulitr jsem neřídil, ale trochu jsem se svezl a příjde mi, že v nízkých otáčkách má dobrej zvuk i se střílením do vejfuku, ale co se týká dynamiky, tak mi i díky DSG nepřipadá nějak moc lepší než 1,4 TSi. Ta 1,4 TSi má zase lepší zvuk při vytočeném motoru. Navíc i zespoda to není tak úplně špatný a má to na 1,4 řku docela hlubokej tón (i když to není dvoulitr samozřejmě).

Jinak dynamický zrychlení u 1,4 TSi co jsem reálně měřil tak je velmi slušný. Zrychlení na 3 stupeň ze 100 - 160 km/h je do 10 sekund a to prakticky ten dvoulitr nepřekonává. I pružná zrychlení 60-100 a 80-120 jsou tak nějak podobný. Navíc si dovolím trvrdit, že u 1,4 TSi uvádí výrobce dost podstřelený hodnoty než je reál. Např. maximálku uvádí pouze 208 km/h a mě se povedlo podle GPS dosáhnout už 217 km/h (ručička ukazuje 230 km/h) a to ještě není úplně zajetej motor a bylo to na obyčejnou N95. Až tam dám 100 oktan, tak to bude určitě ještě o nějákej kilometřík lepší. Stejně tak zrychlení z 0-100 uvádí 8,3 s a já podle těch stopek na palubce (co se sami spustí po rozjetí) naměřil něco kolem 8 sekund a to nejsem žádnej testovací jezdec VW, takže ta 1,4 docela potěší na dynamiku (zvláště u 3 a 4 rychlostního stupně). Spotřeba se pohybuje někde mezi 6-7 litry a zatím výrazně klesá se zajížděním. Úplně ze začátku to bylo kolem 8 litrů, než to začlo padat.

Dvolitr bych bral samozřejmě taky, ale vadí mě to DSG.... :unsure:

Jestli chceš jezdit za málo, tak 1,6 TDi jasná volba... :cheer: I když k brouku se mi to nějak nehodí...

Ještě k té 1,4 TSi uvedu rychlosti co se dají dosáhnout na jednotlivé stupně:
1 - asi 65 km/h
2 - 110 km/h na omezovač v 6500 ot/min
3 - 160 km/h
4 - 210 km/h
5 - maximálka, dle tacho asi 230 km/h
6 - je jen do rychla a je pomalejší než pětka
Beetle Design 1.4 TSi
Poslední úprava: 12 roků 5 měsíců ago od The Beetle.
Administrátor zakázal veřejné příspěvky.

Re: Nový Brouk - The Beetle 12 roků 5 měsíců ago #41383

• Beczi
  • Administrator
  • Obdržená poděkování 8
1.9 TDI jsem měl dřív v Broukovi a už bych to zpátky nechtěl. Zlatý benzín. Ta dynamika, tichý motor a komfort je k nenahrazení. Spotřebu mám u své 1.8T kolem 8l/100km. Ta 1.4TSI kdyby měla ještě o 2 litry míň, bylo by to super. Výkon je podobný, já mám teď 132kW. S 1.4TSI jsem jel jen v Golf Cabrio a díky váze toho auta to jelo podobně jako 1.2TSI v Broukovi. Oba to jsou dobré motory, ale asi bych spíš šel do 1.4TSI díky výkonu na který jsem teď zvyklí. Jen mě zaráží jedna věc o které se zmínil i prodejce. Že u 1.4TSI byl problém s klínovým řemenem a potkával se motor. Je to už u nových Brouků opravené?

Pokud jde o dovoz z USA, tak nové Beetle tam sice stojí skoro stejně jak u nás, ale zas v plné výbavě v porovnání s obyčejnou verzí. A co se týče 2.0TSI tak se dá v USA sehnat levněji jak tu, ale i tak pořád draho. Spíš se tam vyplatí koupit automobil někde v aukci. Američani totiž i když třeba trochu odřou blatník, tak jej hned prodají, protože z pojistky mají peníze na nové :D. Tam se auta moc neopravují.
současnost: Beetle R-Line 2.0 TSI DSG 155 kW
minulost: New Beetle Turbo S 1.8T 20V 132kW (limited edition from USA)
minulost: New Beetle 1.9 TDI 66kW

Re: Nový Brouk - The Beetle 12 roků 5 měsíců ago #41386

• Shame
  • Fresh Boarder
ahojte,

tak pridavam sa aj ja do tejto skupiny hrdych vlastnikov noveho VW Beetle - 1.4 TSI
podla mna uzasne auto a motor ma naozaj co do seba.

Dal som si aj Fender audio kedze som dost citlivy na zvuk a kvalitu prevedenia a musim potvrdit ze Fender urobil naozaj kvalitnu pracu co sa tyka vyladenia audio sustavy.

jazdim uz mesiac tak cakam kedy ta spotreba trosku sadne a bude to uplna parada :)
Přílohy:

Re: Nový Brouk - The Beetle 12 roků 5 měsíců ago #41387

• minicooper
  • Junior Boarder
  • Obdržená poděkování 1
Koukam ze s 1,2 TSI jsem tu jako jeden z mala. Premyslel jsem nad 1,4 TSI ale brouka ma manzelka
do mesta a tak si myslim ze ji staci i ta 1,2. Zatim jsem z teto verze motoru vylozene nadseny, stejne jako z celeho brouka.

Re: Nový Brouk - The Beetle 12 roků 5 měsíců ago #41388

• The Beetle
  • Senior Boarder
  • Obdržená poděkování 5
Tak mám auto doma ze servisu. Dopadlo to podle očekávání - blamáž pokračuje. Zřejmě je to tak, že dodavatel stahovačky (jejíž součástí je motorek a řídící jednotka dveří) nabouchal špatnou sérii těhle komponent. Podle mých zjištění to tipuju na většinu aut co jsou v ČR od února minimálně do července, takže i případná výměna nic nevyřeší, protože se to bude chovat stejně.

Nicméně snad to servis řešil s výrobce a čeká se na dodávku novejch jednotek, co snad už budou OK a ty by měli přijít někdy příští týden (úterý, středa... ?) a pak by mi to tam měli hned dát. Tak jsem zvědav zda se na třetí pokus už konečně dočkám vyřešení tohodle problému, protože jestli tam budu muset i po čtvrtý, tak už mě docela nas**ou.

----

Co se týká závad u TSi, tak jsem to samozřejmě zjišťoval před koupí a obecně se serou rozvodový řetězy. Hlavně se to týká motorů 1,2 TSi vyrobených do podzimu 2011 (pak už začali dávat rozvodový řetězy od jinýho výrobce a prý jsou dobrý) a pak se dost kazili 1,8 TSi (rozvody, zanášení olejovýho čerpadla atd.), ale tento motor se do Beetla nedává. Co se týká 1,4 TSi 118 kW, tak i přes největší složitost toho motoru se prý moc nesere. Nejvíc lidí si stěžuje na pískání spojky co rozpojuje kompresor (ale to je spíš u starších verzí z roku 2009 až začátek 2011) a jinak rozvody ani moc neodcházej. To se týká spíš tý slabší varianty 1,4 - 90 kW co se dává třeba do Golfa a nebo tý slabší varianty 1,4 TSi - 103 kW co se dává např. do Tourana. Takže celkově vzato je tato varianta 118 kW prý jedna z nejspolehlivějších TSi. Navíc i kdyby se to posralo, tak je na to 5 let záruka, na kterou se vztahuje jak rozvody, tak turbo i kompresor (i všechny další mechanický díly), takže bych to zas tak neřešil.
Beetle Design 1.4 TSi

Re: Nový Brouk - The Beetle 12 roků 5 měsíců ago #41389

• The Beetle
  • Senior Boarder
  • Obdržená poděkování 5
Zdravím nového majitele. Tak se nám to tady už pěkně rozrůstá... :)
Beetle Design 1.4 TSi

Re: Nový Brouk - The Beetle 12 roků 5 měsíců ago #41390

• Shame
  • Fresh Boarder
no jo snad budeme spokojni :)

Re: Nový Brouk - The Beetle 12 roků 5 měsíců ago #41391

• The Beetle
  • Senior Boarder
  • Obdržená poděkování 5
já rozhodně nelituju... kdybych teď kupoval znova, tak neměním nic...

podle mě je Beetle nejlepší počin VW za poslední minimálně 3 roky...
Beetle Design 1.4 TSi

Re: Nový Brouk - The Beetle 12 roků 5 měsíců ago #41392

• Shame
  • Fresh Boarder
suhlasim, konecne nieco co ma dusu :)
snad bude aj take spolahlive :)

Re: Nový Brouk - The Beetle 12 roků 5 měsíců ago #41393

• minicooper
  • Junior Boarder
  • Obdržená poděkování 1
Ja jset tez uplne strasne nadsenej, ted si rikam ze jsem mel mozna datntu 1,4 TSI ale vzdyt to jede uzasne!!! Jen simrikam zda jsem nemel dat strechu atd ale zase jemto o penezich co jsem uz davat nechtel. Necelych 470 tis uz bylo akorat...
Vygenerováno za 0.103 sekund